«Легка прогулянка» «Шахтаря» у матчі з «Базелем» підняла Україну у рейтингу УЄФА
Спорт

«Легка прогулянка» «Шахтаря» у матчі з «Базелем» підняла Україну у рейтингу УЄФА

12 серпня 2020, 19:11
0
0
Сподобалось?
0

У німецькому Гельзенкірхені розпочався фінальний турнір футбольної ліги Європи. Донецький «Шахтар» у чвертьфіналі зустрівся з «Базелем».

«Шахтар» – «Базель» – 4:1

Голи: 1:0 – Мораес (2), 2:0 – Тайсон (22), 3:0 – Патрік (75 – з пенальті), 4:0 – Додо (88), 4:1 – ван Волфсвінкель (90+2)

«Шахтар»: Пятов, Матвієнко, Бондар, Кривцов, Додо, Степаненко, Антоніо (Майкон, 85), Тайсон (Тете, 85), Патрік (Коваленко, 78), Марлос (Соломон, 72), Мораес (Фернандо, 85).

«Базель»: Ніколіч, Альдерете, Відмер, Петретта,ван дер Верфф (Рамірес, 73), Фрай, Кампо, Джака (Маршан, 60), Штокер (ван Волфсвінкель, 73), Пюлюлю, Кабрал (Адемі, 73).

Хоча швейцарці не така вже футбольна нація, але в останні роки вони стали злими геніями в єврокубках для українських топ-клубів. Неодноразово потерпали від них і донеччани. Тож хоч «гірники» і вважалися абсолютними фаворитами у парі, однак побоювання через імовірний «нещасний випадок» таки лишалися. Однак цього разу це була інша історія. «Шахтар» виявився для швейцарців командою з вищої ліги. Уже на другій хвилині Мораес зіграв на випередження і головою переграв голкіпера «Базеля». Другому голу від Тайсона передувала красива комбінація і рикошет від ноги оборонця уже після удару. Коли гра трохи пригальмувалася, у другому таймі у «Шахтарі» відбулося вливання свіжих сил із лави запасних. І «гірники» забили ще двічі. Патрік реалізував 11-метровий за фол проти Тайсона, а Додо забив потужним ударом з достатньо гострого кута. Лише у компенсований до матчу час швейцарці забили гол престижу внаслідок повного провалу оборони «Шахтаря».

Отож «Шахтар» пройшов у півфінал Ліги Європи і 17 серпня зустрінеться з міланським «Інтером». Перемога донеччан також підняла Україну у клубному рейтингу УЄФА, ми перемістилися з 10 на 9 місце, випередивши Нідерланди. Це у сезоні-2021/22 гарантує участь чемпіона країни в груповому раунді Ліги чемпіонів, а також участь віце-чемпіона в третьому кваліфікаційному раунді найпрестижнішого єврокубка.

Слід відзначити, що «Шахтар» нині єдиний клуб не з ТОП-5 чемпіонатів Європи (Іспанія, Англія, Франція, Італія, Німеччина), який продовжує боротьбу у нинішньому єврокубковому сезоні.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися