Без пафосу і максимально раціонально: «Динамо» переграло у Лізі Чемпіонів «АЗ»
Спорт

Без пафосу і максимально раціонально: «Динамо» переграло у Лізі Чемпіонів «АЗ»

16 вересня 2020, 00:54
0
0
Сподобалось?
0

У Києві відбувся матч третього кваліфікаційного раунду Ліги Чемпіонів з футболу між столичним «Динамо» та нідерландським «АЗ» з Алкмаара. Доля путівки у наступний раунд вирішувалася в одному матчі. Фаворитами вважалися гості, але тренер динамівців Мірча Луческу тактично переграв свого опонента.

«Динамо» – «АЗ» – 2:0

Голи: 1:0 – Родрігес (49), 2:0 – Шапаренко (86).

«Динамо»: Бущан, Караваєв, Миколенко, Забарний, Кендзьора, де Пена, Шапаренко (Ледньов, 90+1), Сидорчук, Буяльський (Андрієвський, 79), Супряга (Вербич, 74), Родрігес.

«АЗ»: Бізот, Влар (Сугавара, 79), Свенссон, Вейндал, Мідтше (Дрьойф, 66), де Віт, Класі, Коопмейнерс, Боада, Гудмундссон (Ідріссі, 58), Стенгс.

На жаль, потрібно констатувати, що для нинішнього «Динамо» команди рівня «АЗ» – серйозні європейські гранди. Мірча Луческу розуміючи це, відкинув в сторону пафос про історію і традиції, а обрав тактику відповідно до реальної розстановки сил. Оскільки у «Динамо» були відчутні проблеми зі складом, багатьом футболістам довелося зіграти на не своїх позиціях. «Динамо» відверто грало від оборони. «АЗ» багато тягав м’яча вздовж і поперек поля й мучився в атаці. Гості намагалися випросити 11-метровий і навіть змогли забити у ворота Бущана, правда футболіст, який віддавав гольову передачу, перед тим випустив м’яч за лінію поля. Якщо коротко охарактеризувати перший тайм, «Динамо» перетерпіло. Особливо натерпівся Шапаренко, якому нідерландці буквально відривали ноги дрібними і не дуже фолами.

По перерві знову гостріше почали нідерландці, але свій момент не реалізували. Натомість «Динамо» відповіло гольовою атакою. Буяльський обікрав захисників «АЗ» і вивів на ударну позицію Родрігеса, котрий не залишив шансів Бізоту. Гол перевернув гру з ніг на голову. «АЗ» й надалі мав перевагу у володінні м’ячем, але «Динамо» посміливішало. Тричі міг забивати Буяльський і двічі де Пена. Гості за першої-ліпшої нагоди намагалися пробивати по воротах, Бущана. Проте близьким до успіху лише одного разу був Ідріссі. Уникнути валідольних останніх хвилин допоміг гол Шапаренко. Він забив головою у порожні ворота, після того як голкіпер помилився, перехоплюючи простріл від Кендзьори. А гості свій останній реальний шанс забити втратили одразу після розіграшу від центру. М’яч протягом трьох секунд двічі влучав у поперечку динамівських воріт, але вони залишилися «сухими».

Тепер «Динамо» потрібно зробити останній крок до групового етапу Ліги Чемпіонів – здолати у двоматчевому протистоянні клуб форварда збірної України Романа Яремчука – «Гент» із Бельгії. Бельгійці у третьому кваліфікаційному раунді обіграли віденський «Рапід» з рахунком 2:1. Яремчук забив один із голів своєї команди. Матчі відбудуться: 23 вересня в Генті і 29 вересня в Києві.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися