Луческу привчає до перемог «Динамо»
Спорт

Луческу привчає до перемог «Динамо»

24 вересня 2020, 04:25
0
0
Сподобалось?
0

У першому матчі плей-офф кваліфікації Ліги чемпіонів київське «Динамо» завітало в гості до найбільш українського клубу Бельгії у місто Гент. Динамівці здобули перемогу у своєму новому, хай і не дуже яскравому, але ефективному стилі, автором якого є головний наставник киян Мірча Луческу.

«Гент» – «Динамо» – 1:2

Голи: 0:1 – Супряга (9), 1:1 – Кляйндінст (41), 1:2 – Де Пена (79).

«Гент»: Руф, Фортуна, Нгаду-Нгаджу, Пластун, Кастро-Монтес, Дорш, Овусу, Оджіджа-Офое (Ботак, 62), Безус, Яремчук (Кляйндінст, 25 ), Депуатр (Мохаммаді, 72).

«Динамо»: Бущан, Караваєв, Миколенко, Забарний, Кендзьора, Буяльський, Сидорчук, Шапаренко (Шепелєв, 82), Де Пена, Супряга (Вербич, 66), Родрігес (Циганков, 59).

Вилучення: Безус (53 – друге попередження).

У стартовому складі «Гента» на поле вийшли одразу три українських легіонера – оборонець Ігор Пластун, хавбек Роман Безус та нападаючий національної збірної України Роман Яремчук. Щоправда вагомо допомогти свої команді зміг лише Пластун. Яремчук отримав травму у середині першого тайму і був замінений, а Безус хоч і був чи не найкращим гравцем у складі «Гента», та все ж цей матч також завершив для себе достроково – через вилучення (Роман заробив два «гірчичника» за три хвилини).

Загалом цю перемогу можна записати на рахунок тренера киян Мірчі Луческу, який тактично переграв опонента. Українська команда переважила суперника у володінні м’ячем, за кількістю ударів по воротах, передач і точних передач. Також на боці «Динамо» був і фарт, особливо в епізодах із забитими голами. На 9-й хвилині Буяльський, намагаючись пробити по воротах, дещо випадково виконав передачу на дальню стійку воріт Руфа прямо на Супрягу, котрий і вивів киян вперед. Щось подібне відбулося й на 79-й хвилині. По воротах «Гента» з лінії штрафного майданчика намагався пробити Циганков, однак рикошетом від бельгійського захисника м’яч відскочив до Де Пени, а той потужним ударом послав «круглого» у сітку поміж ніг голкіпера.

Між цими двома взяттями воріт Руфа – наприкінці першого тайму – був ще гол «Гента». Це Кляйндінст, який замінив якраз травмованого Яремчука, скористався помилкою динамівського голкіпера Бущана і головою переправив м’яч у порожні ворота. Проте бельгійці не награли на нічию. Навіть у ті моменти, коли «Динамо» свідомо переходило на гру другим номером, «Гент» нічого не міг створити в атаці. 

Динамівці ж наприкінці гри ще могли розраховувати на 11-метровий у ворота Руфа. Циганков після флангового забігу увірвався у штрафний майданчик й елегантно переграв захисника, але той не менш елегантно прихопив за талію українського футболіста. Арбітр вирішив не забирати у команд інтригу останніх хвилин.

Матч-відповідь у Києві за тиждень, «Динамо» для виходу у груповий етап Ліги чемпіонів влаштує нічия.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися