«Динамо» через три роки повертається у Лігу Чемпіонів
Спорт

«Динамо» через три роки повертається у Лігу Чемпіонів

30 вересня 2020, 02:52
0
0
Сподобалось?
0

Кияни впевнено розібралися у матчі відповіді із бельгійським «Гентом» і здобули путівку у найпрестижніший клубний футбольний турнір світу. У попередніх трьох сезонах динамівці не могли подолати сито кваліфікацій і змушені були задовольнятися виступами у Лізі Європи.

«Динамо» – «Гент» – 3:0

Голи: 1:0 - Буяльський (9), 2:0 – Де Пена (36 – з пенальті), 3:0 – Родрігеш (49 – з пенальті).

«Динамо»: Бущан, Караваєв, Миколенко, Забарний, Кендзьора, Сидорчук – к, Буяльський, Шапаренко (Андрієвський, 77), Де Пена (Вербич, 59), Супряга, Родрігеш (Циганков, 60).

«Гент»: Руф, Фортуна, Нгаду-Нгаджуі – к, Пластун, Кастро-Монтес (Ботак, 65), Дорш, Овусу (Маррех, 54), Ньянгбо, Кляйндінст, Букарі, Депуатр (Самуаз, 74).

Перший матч – 2:1

До матчу-відповіді у складі бельгійського клубу відбулася одна суттєва зміна. У керівництво «Гента» виник конфлікт із основним нападником команди українцем Романом Яремчуком. Тож його взагалі не взяли до Києва. Претензії до гравця збірної України виникли саме через його дії у першій зустрічі з «Динамо». Взагалі, бельгійська преса, розбираючи той матч, основними винуватцями назвала усіх трьох українських легіонерів, які виступають за «Гент». Мовляв ті підозріло слабко зіграли проти української команди. Не зважаючи на це на другий матч серед гравців основи вийшов центральний захисник Ігор Пластун, котрий зробив «внесок» і в другу поразку «Гента».

«Динамо» сильно провело перший тайм і швидко повело у рахунку. Уже на 9-й хвилині після пасу Супряги Буяльський елегантним ударом п’ятою відправив м’яч у сітку воріт Руфа. Другий гол у «привіз» бельгійцям Ігор Пластун. Він необережно зіграв у штрафному майданчику своєї команди, і м’яч влучив йому у руку. Де Пена подвоїв перевагу «Динамо» з пенальті. Ще до перерви головний арбітр знову призначив 11-метровий у ворота «Гента». Цього разу за фол проти Супряги. До м’яча підійшов Родрігеш, але пробити йому не дали. Судді ВАР, котрі відеоповтори спірних моментів, засвідчили, що Супряга, до того як його збили у штрафному майданчику, на кілька сантиметрів «заліз» в офсайд. Проте на початку другого тайму ситуація повторилася. Знову у штрафному майданчику «Гента» з порушенням правил зупинили Супрягу, й Родрігеш таки забив свій гол з 11-метрового.

До завершення гри лишався ще майже цілий тайм, але протистояння вже була вирішена. Гостям, щоб «відскочити», потрібно було забивати аж чотири голи. У це, напевно, не вірили навіть найоптимістичніші прихильники «Гента». Але бельгійці таки билися до останнього й мали супер-гольових моментів, але дива у «рамці» цього вечора творив динамівський голкіпер Бущан. «Пробити» його гості змогли лише одного разу, проте гол суддівська бригада відмінила через офсайд.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися