Перша в історії перемога збірної України над Іспанією
Спорт

Перша в історії перемога збірної України над Іспанією

14 жовтня 2020, 05:01
0
0
Сподобалось?
0

За тиждень знекровлена коронавірусом, травмами та дискваліфікаціями футбольна збірна України зіграла третій матч з командами ТОП-рівня. Після того як синьо-жовті отримали добрячої прочуханки від французів з рахунком 1:7, команда Андрія Шевченка мінімально поступилася у Лізі націй німцям, а тепер і взагалі написала нову славну сторінку в історії своїх перемог.

Україна Іспанія 1:0

Гол: 1:0 – Циганков (76).

Україна: Бущан, Соболь, Забарний, Миколенко, Караваєв, Сидорчук (Коваленко, 60), Макаренко, Шапаренко, Зубков (Циганков, 65), Ярмоленко – к, Яремчук.

Іспанія: Де Хеа, Регілон, Торрес, Рамос – к, Навас, Родрі, Каналес (Ольмо, 73), Меріно (Себальос, 46), Фаті (Ф. Торрес, 58), Родріго (Оярсабаль, 58), Траоре.

Звичайно, що цей результат можна назвати сенсаційним. Букмеркери оцінювали  шанси команд як 1 до 9 на користь іспанців. Саме вони були явними фаворитами у цьому матчі й перебіг подій на полі повністю відповідав цьому стану речей. Особливо у першому таймі перевага «Фурії Рохи» була більш ніж переконлива. Проте українці, засвоївши уроки виїзного матчу з іспанцями, тепер уже не намагалися грати з ними у їхній футбол, а все-таки діяли максимально закрито й обережно. Тож гольові моменти в гостей звичайно були, але не так уже й багато. І жодного разу у штрафному майданчику українців не спалахувала серйозна «пожежа». А все, що летіло у ворота від Рамоса, Фаті й Родріго, «потягнув» Бущан.

Другий тайм й взагалі порадував. Українці дещо видозмінили гру й почали частіше провідувати володіння Де Хеа. Проведені Шевченком заміни у середині 45-хвилинки «зіграли». Джокером збірної України став Циганков. Бущан розпочав атаку передачею на Караваєва, той продовжив на Ярмоленка, котрий гросмейстерським пасом вивів Циганкова практично на побачення з Де Хеа. Наш атакувальний хавбек зближуватися з голкіпером не став, тим більше зовсім близько знаходився іспанським захисник, і добряче приклався з правої – 1:0.

Далі почався дуже швидкий і більш відкритий футбол, у такому режимі краще виглядали іспанці й мали моменти щоб врятувати гру, але українці самовіддано оборонялися й організовано вибігали в контратаки, котрі не призводили до стовідсоткових моментів, але забирали у суперника багато сил і часу. Так гра й докотилася до фінального свистка. Такою перша в історії перемога України над Іспанією.

В іншому матчі квартету «А4» швейцарці у Кьольні добряче помотали нерви німцям. Зрештою їхня зустріч закінчилася «хокейною» нічиєю – 3:3. Після чотирьох турів групу з сімома очками очолюють іспанці, по 6 очок мають Німеччина та Україна, замикає таблицю Швейцарія з двома пунктами. Завдання нашої збірної – посісти не нижче третього місця у групі, аби зберегти прописку в елітному дивізіоні Ліги націй.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися