Сором «Шахтаря» і гідність «Динамо» (відеоогляди)
Спорт

Сором «Шахтаря» і гідність «Динамо» (відеоогляди)

5 листопада 2020, 07:14
0
0
Сподобалось?
0

У Лізі чемпіонів відбувся третій тур групового етапу. Українські клуби «Шахтар» і «Динамо» програли свої матчі, але присмак у цих двох поразок різний. «Гірники» зазнали найбільшої домашньої поразки у єврокубках, а знекровлені кронавірусом, травмами і дискваліфікаціями динамівці дали на виїзді справжній бій «Барселоні».

«Шахтар» – «Боруссія» М. – 0:6

Голи: 0:1 – Плеа (8), 0:2 – Бондар (17 – автогол), 0:3 – Плеа (26),  0:4 – Бенсебаіні (44), 0:5 – Штіндль (65), 0:6 – Плеа (79).

«Шахтар»: Трубін, Корнієнко, Хочолава, Бондар, Додо, Антоніо (Патрік, 46), Майкон (Степаненко, 69), Соломон, Марлос – к (Коваленко, 46), Тете, Тайсон (Жуниор Мораес, 46)

«Боруссія» М.: Соммер, Гінтер, Ляйнер (Ланг, 82),Бенсебаіні, Ельведі (Янчке, 87), Нойхаус, Крамер, Штіндль (Вольф, 69), Хофман (Лазаро, 75), Тюрам, Плеа (Траоре, 87).

Розповідати про цей поєдинок практично немає сенсу, адже на полі була помітна лише одна команда. Для прикладу, за перший тайм «Шахтар» не лише не створив нічого в атаці, а навіть не зробив жодного порушення правил, тобто навіть не показав спортивної злості. 


У паралельному матчі мадридський «Реал» обіграв міланський «Інтер» - 3:2 й наздогнав «Шахтар» у турнірній таблиці.

«Барселона» – «Динамо» – 2:1

Голи: 1:0 – Мессі (5 – з пенальті), 2:0 – Піке (65), 2:1 – Циганков (75.)

«Барселона»: тер Штеген, Альба, Піке, Дест, де Йонг, Пьяніч (Роберто, 60), Бускетс (Лангле, 74), Педрі (Аленья, 83), Фаті (Трінкан, 74), Мессі, Грізманн (Дембеле, 60).

«Динамо»: Нещерет, Попов, Забарний, Кендзьора, Шабанов, Андрієвський, Шепелєв, Циганков, Буяльський (Лєднєв, 86), Родрігеш (Де Пена, 71), Супряга (Вербич, 71).

Хоча «Динамо» також пророкували розгром, кияни ледь не вивезли мінімум нічию з Іспанії. Початок матчу був шокуючим для гостей. Уже на 5-й хвилині лідер барселонців Ліонель Мессі заробив 11-метровий удар і сам його реалізував. У першому таймі у «Динамо» справді могла б статися така ж катастрофа як у «Шахтаря» у поєдинку з «Боруссією», але у киян був рятівник – 18-річний голкіпер Руслан Нещерет, котрому волею хвороб і травм партнерів випала нагода дебютувати у єврокубках і одразу проти одного зі світових грандів. Саме він і не дозволив іспанцям довести справу до розгрому у першій 45-хвилинці. Загалом за гру Нещерет здійснив 12 сейвів. Це третій показник серед голкіперів за всю історію Ліги чемпіонів. Таку кількість сейвів за один матч у турнірі не робив ніхто з 2013 року. У другому таймі динамівці, надихнувшись діями юного голкіпера, переломили хід гри і могли не тільки зрівняти рахунок, а й вий ти вперед. Тепер дива майстерності довелося демонструвати голкіперу «Барселони» тер Штегену. Він тричі вигравав очні дуелі у гравців атаки киян, гол Кендзьори арбітр відмінив, бо вирішив, що під час подачі від кутового м’яч пролетів за лінією поля. Навіть коли іспанці вдруге, кияни не знітилися, продовжили грати на зустрічних курсах і заслужено таки «пробили» фантастичного тер Штегена, котрий відбив удар впритул від Вербича, а впоратися з добиванням від Циганкова у нього вже просто не було можливостей. У заключні хвилини «Динамо» добряче попсувало нерви іспанцям, але відігратися не змогло.


В іншому матчі групи угорський «Ференцварош» Сергія Реброва поступився вдома італійському «Ювентусу» – 1:4.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися