Україна зламала зуби об Фінляндію
Спорт

Україна зламала зуби об Фінляндію

29 березня 2021, 09:43
0
0
Сподобалось?
0

Після того, як у першому турі відбіркового турніру до ЧС-2022 у Катарі українці вигризли нічийний результат у Франції, навколо нашої команди витала ейфорія. Проте, дещо несподівано здобувши очко у матчі з чемпіонами світу, синьо-жовті втратили два бали там, де ніхто не розраховував.

Україна – Фінляндія – 1:1

Голи: 1:0 – Мораес (80), 1:1 – Пуккі (89 – з пенальті).

Україна: Бущан, Соболь, Миколенко, Матвієнко, Забарний, Караваєв, Макаренко (Коваленко, 78), Маліновський, Зубков (Марлос, 58), Зінченко – к, Яремчук (Мораес, 67).

Фінляндія: Йоронен, Райтала (Хямяляйнен, 76), О’Шонессі, Араюурі – к, Тойвіо, Гранлунд (Алхо, 17), Шюллер (Тейлор, 76), Камара, Кауко (Похʼянпало, 68), Лод, Пуккі.

Не зважаючи на нижчий статус суперника на матч з Фінляндією, як і на попередній з французами, Андрій Шевченко обрав супер-обережну тактику з п’ятьма захисниками центральними захисниками. Стільки ж оборонців передбачала й схема гостей. Тож цілком логічно у першому таймі гра була малоцікавою. Українці багато атакували позиційно але взагалі практично без моментів.

У другому таймі Шевченко сам почав ламати свою захисну схему й почав змінювати гравців захисного плану на гравців атаки. Заміни зіграли. Свіжий Мораес забив перший гол за збірну України. Жуніор випередив капітана фінів Араюрі й у стрибку замкнув прострільну передачу від Караваєва. Грати лишилося всього 10 хвилин, але українці їх не дограли, а ніби взагалі зникли з поля. Кінцівка матчу була повністю за гостями. Фіни створили 3–4 гострих моменти. Дуже прагнув реабілітуватися Араюрі, котрий двічі загрожував воротам Бущана. А справжня катастрофа сталася на 89-й хвилину, коли Миколенко, отримавши незручний пас від Забарного, уже у своєму штрафному майданчику подарував м’яча Пуккі й не вигадав нічого кращого, ніж завалити опонента на газон. Головний арбітр призначив 11-метровий і вилучив Миколенка з поля. Всюдисущий Пуккі реалізував пенальті й поставив жирну крапку у грі.

Втрата очок Україною дала змогу піти у відрив Франції, яка в іншому матчі групи легко перемогла Казахстан з рахунком 2:0.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися