За кілька місяців до фінальної частини Євро-2020 Україна розучилася вигравати?
Спорт

За кілька місяців до фінальної частини Євро-2020 Україна розучилася вигравати?

1 квітня 2021, 08:45
0
0
Сподобалось?
0

У третьому турі відбіркового турніру збірна України з футболу сенсаційно поділила очки у домашньому матчі з аутсайдером групи Казахстаном.

Україна – Казахстан – 1:1

Голи: 1:0 – Яремчук (20), 1:1 – Мужиков (59).

Україна: Трубін, Караваєв (Тимчик, 87), Кривцов, Матвієнко, Михайліченко, Сидорчук (Марлос, 67), Шапаренко (Довбик, 81), Маліновський, Зінченко (к), Яремчук, Мораес (Зубков, 67).

Казахстан: Покатілов, Марочкін, Малий, Аліп, Досмагамбетов (Бистров, 46), Нургалієв (к) (Тунгишбаєв, 87), Мужиков, Валіуллін, Абікен (Вороговський, 46), Тагиберген (Оразов, 46), Аймбетов (Карімов, 60).

Після втраченої на останніх хвилинах перемоги над збірною Фінляндії українці, щоб зберегти хоча б мрії про боротьбу за перше місце у свої відбірковій групі, мали набирати максимум очок у всіх наступних матчах, проте одразу ж дали осічку.

Наша команда тотально домінувала у грі з казахами. Українці завдали 28 ударів проти 5, мали вражаючий показник володіння мʼячем – 71%, подали у сім разів більше кутових. Але все це статистика, яка, втім не змінює підсумкового результату.

Гості засіли у глухий захист від стартових хвилин. Тривалий час позиційний тиск українців не давав результату, а гол вдалося забити якраз, коли казахи намагалися перейти до атаки. Наші перехопили м’яч, організували швидкий контрвипад і Яремчук забив після пасу Зінченка. Ще до перерви Україна мала достатньо стовідсоткових нагод аби рахунок мінімум потроїти, але Яремчук, Зінченко, Мораєс свої шанси не використали.

Казахстан відішгрався на початку другого тайму. Мужиков з кута штрафного майданчика на виконання обвідним ударом послав м’яча у сітку воріт за спину дебютанта збірної України Трубіна.

Пропущений гол аж ніяк не виглядав катастрофою, адже попереду було ще пів години гри, та й сама картинка подій на полі не змінилася. Українці багато атакували  й створювали стовідсоткові моменти. Ще у двох епізодах з Мораєсом і Зубковиим гості нечемно поводилися у своєму штрафному майданчику, але арбітр вперто віждмовлявся призначати 11-метровий. На останні хвилини матчу Андрій Шевченко кинув в бій свіжого Мапрлоса та Довбика. Для останнього це був дебют за збірну. Більше того Довбик теж міг стати героєм матчу, але і його потужний удар відбив Покотилов, який був найкращим гравцем поєдинку у збірній Казахстану.

В іншому матчі третього туру Франція з рахунком 1:0 на виїзді здолала Боснію та Герцеговину.

Тепер команди зроблять довгу паузу у відбірковому турнірі. Наступний матч Україна зіграє 1 вересня знову з Казахстаном, тільки уже на виїзді.

Турнірна таблиця

Команди

І

В

Н

П

М

О

1. Франція

3

2

1

0

4—1

7

2. Україна

3

0

3

0

3—3

3

3. Фінляндія

2

0

2

0

3—3

2

4. Боснія і Герцеговина

2

0

1

1

2—3

1

5. Казахстан

2

0

1

1

1—3

1


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися