Україна програла вирішальний матч на Євро-2020, але не все безнадійно
Спорт

Україна програла вирішальний матч на Євро-2020, але не все безнадійно

21 червня 2021, 22:35
0
-2
Сподобалось?
-2

Національна збірна України завершила виступи у груповому турнірі чемпіонату Європи. Сьогодні підопічні Андрія Шевченка в Бухаресті зіграли зі збірною Австрії. За великим рахунком, обидві команди влаштовував нічийний результат. Й українці, й австрійці набирали б по чотири очки і мали б практично стовідсоткові шанси на вихід в наступний раунд. Такої ж думки були усі світові букмекери, які найбільше шансів давали на нічийний результат.

Україна – Австрія – 0:1

Гол: 0:1 – Баумгартнер (21).

Україна: Бущан, Караваєв, Забарний, Матвієнко, Миколенко (Бєсєдін, 85), Сидорчук, Зінченко, Маліновський (Циганков, 46), Шапаренко (Марлос, 68), Ярмоленко – к, Яремчук.

Австрія: Бахманн, Лайнер, Драгович, Хінтеррегер, Алаба – к, Лаймер (Ільзанкер, 72), К. Шлагер, Грілліч, Забітцер, Баумгартнер (Шепф, 32), Арнаутович (Калайджич, 90).

Однак австрійці вирішили зламати цей сценарій і провели матч максимально агресивно. Коли вже здавалося, що українці стримали стартовий тиск, Австрія відкрила рахунок. Черговий кутовий у виконанні Алаби завершився ударом упритул Баумгартнера, який випередив Забарного – 0:1. У першому таймі австрійці могли вирішити всі питання, але українці якось відбилися. Були сподівання, що все зміниться у другому таймі. Але ні заміни не перебудови нічого не дали. Синьо-жавто команда, яка грала ніби вдома, бо підтримка з трибун у Бухаресті була не гірша, ніж в Харкові, Києві або Львові, але футболісти так і не прокинулися й не почали битися за результат. Австрійці повністю контролювали гру і довели її до переможного фіналу.

У паралельному матчі Північна Македонія поступилася Нідерландам з рахунком 0:3.

Нідерланди посіли перше місце у групі – 9 око, другі австрійці – 6 очок, треті українці – 3 очки, четверта Македонія – 0.

Тепер турнірна доля збірної України залежатиме від результатів матчів третього туру в інших групах, адже чотири кращі команди, які фінішували третіми, також виходять до 1/8 фіналу.

У всій цій історії є один маленький позитивний момент. Якщо українцям таки пощастить вийти у наступний раунд, вони не зіграють зі збірною Італії, яка поки що виглядає найкраще на Євро-2020. Австрійці вибороли собі це «задоволення», посівши друге місце у групі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися