Вирішальний удар Артема Довбика
Спорт

Гравець, який міг стати зіркою у «Волині», вивів Україну у чвертьфінал Євро-2020

30 червня 2021, 02:19
0
1
Сподобалось?
1

Після підозріло безвольної поразки України від Австрії у груповому турнірі, яка поставила під великий сумнів вихід нашої команди у наступний раунд, на Андрія Шевченка та його підопічних вилилися мегатонни мас брудної заслуженої і не дуже критики. Проте коли вся ця історія закінчилася хеппі-ендом для українців і став зрозумілий розподіл суперників по парах в 1/8, австрійці почали «оплакувати» свою перемогу. Вони обурювалися, чому отримали у якості опонента одну з найсильніших команд турніру – Італію, а Україна доволі скромну Швецію. Австрійці буквально божеволіли від люті у соцмережах, мовляв українці чи то підкупили УЄФА, чи то все прорахували. Шведська преса теж не приховувала задоволення від того, що в 1/8 пощастило вийти на українців.

Швеція – Україна – 1:1 (1:2 – у додатковий час)

Голи: 0:1 – Зінченко (27), 1:1 – Форсберг (43), 1:2 – Довбик (120+1).

Швеція: Ольсен, Лустіг (Крафт, 83), Лінделеф, Даніельссон, Аугустінссон (Бенгтссон, 83), К.Ольссон (Хеландер, 101), Екдаль, С.Ларссон (к) (Классон, 97), Форсберг, Кулусевський (Квайсон, 97), Ісак (Берг, 97).

Україна: Бущан, Караваєв, Забарний, Кривцов, Матвієнко, Зінченко, Степаненко (Макаренко, 95), Сидорчук (Безус, 118), Ярмоленко (к) (Довбик, 106), Шапаренко (Маліновський, 61), Яремчук (Бєсєдін, 91, Циганков, 101).

Вилучений: Даніельссон (98).

І поки навколо України тривали відверті срачі, команда Андрія Шевченка багато працювала, насамперед, над психологією. У матчі зі шведами українці були готові битися за кожен відскок чи спірний м’яч, але, при цьому, без кавалерійських набігів і шашок наголо.

Перший момент у матчі був за нашими. На 11-й хвилині Яремчук завершував атаку, і Ольсен записав до свого доробку перший сейв. На цей момент шведи відповіли дуже небезпечним ударом Ісака. На 27-й хвилині синьо-жовтим вдалася шикарна комбінація. Розігнали її Шапаренко та Караваєв, далі Ярмоленко філігранно закинув м’яч у штрафний майданчик на протилежний фланг атаки, де Зінченко ударом зльоту «прошив» Ольсена – 0:1.


Однак на перерву команди знову пішли за рівного рахунку. Шведам пощастило, адже в останні хвилини першого тайму удар Форсберга трохи підправив рикошет, але цього «трохи» було достатньо, щоб м’яч оминув стрибаючого Бущана і затріпротів у сітці.

Другий тайм був валідольним для обох команд. На 55-й хвилині Сидорчук із передачі Ярмоленка пробив у стійку, а за хвилину в каркас воріт влучив уже Форсберг. Ще через трохи той же Форсберг обвідним ударом поцілив у поперечину. Однак рахунок на табло лишився незмінним.

У додатковий час обидва тренери здійснили численні заміни. Андрій Шевченко кинув у бій свіжого форварда Бєсєдіна. І практично одразу проти нього жорстоко зіграв Даніельссон, ледь не зламавши ліву ногу у коліні. Це порушення тягнуло на кілька червоних карток, тож Даніельссон заслужено отримав вилучення. А нашому Артему хочеться побажати аби він ще зміг повернутися у великий футбол і якнайскоріше.


Загалом шведи в овертаймі буквально відривати ноги українцям. Пошкоджень також зазнали Кривцов та Ярмоленко, і нашого капітана також довелося замінювати.

Другий екстратаймі  українська команда чимало атакувала, намагаючись використати чисельну перевагу. І на 120+1 хвилині головою забив свій дебютний м’яч за збірну Артем Довбик, який влітку 2016 року міг стати футболістом «Волині» та навіть зіграв за неї кілька контрольних матчів. Заявити перспективного форварда не змогли через трансферний бан від УЄФА, який наклали на луцький клуб за борги перед кількома футболістами.

Тепер збірна України 3 липня зіграє в Римі чвертьфінальний поєдинок з командою Англії.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися