Віра і надія українців на Євро-2020 розбилася об англійську реальність
Спорт

Віра і надія українців на Євро-2020 розбилася об англійську реальність

4 липня 2021, 03:09
0
3
Сподобалось?
3

У чвертьфіналі футбольного Євро-2020 доля звела команду Андрія Шевченка із четвертою збірною світового рейтингу. Попри це уболівальницькі серця вірили у диво. Та дива не сталося. Українці крупно поступилися.

Україна Англія 0:4 (0:1)

Голи: 0:1 – Кейн (4), 0:2 – Магвайр (46), 0:3 – Кейн (50), Хендерсон (63).

Україна: Бущан, Караваєв, Забарний, Кривцов (Циганков, 35), Матвієнко, Миколенко, Сидорчук (Макаренко, 64), Зінченко, Шапаренко, Ярмоленко – к, Яремчук.

Англія: Пікфорд, Вокер, Стоунз, Магвайр, Шоу (Тріпп'єр, 65), Райс (Хендерсон, 57), Філліпс (Беллінгем, 65), Маунт, Санчо, Стерлінг (Рашфорд, 65), Кейн – к (Калверт-Льюїн, 73).

На жаль, до вирішального бою з англійцями українська команда не змогла підійти в оптимальних кондиціях. Прикро за Зубкова, який добряче доклався до успіхів команди у відбірковому турнірі на Євро, а ось усю фінальну частину просидів на лаві через травму. Також у заявку на матч не потрапив Маліновський – мегаважливий для нашої збірної гравець центру поля.

Багато в чому на гру вплинув швидкий гол англійців. Уже на четвертій хвилині Кейн після пасу Стерлінга вивів свою команду вперед. Це був єдиний за перші півгодини удар по воротах Бущана. Натомість наші швидко підрівняли гру і були близькі до взяття воріт Пікфорда. Яремчук перехопив невдалу передачу Вокера в центрі поля та закінчив свій прохід пострілом у ближній кут, який завершився кутовим. Перспективний удар Зінченка заблокував захисник. В останні хвилини першого тайму Україна взагалі притисла англійців. Апогеєм штурму став момент Шапаренка, але Микола просто трохи не влучив у ворота з хорошої позицій. Все це дарувало надію на хороший другий тайм. Але його початок шокував.

Уже на 46-й хвилині Магвайр ударом головою подвоїв перевагу Англії, а ще за кілька хвилин Кейн також із «другого поверху» оформив дубль. Добив українців Хендерсон, котрий також переграв своїх опікунів у повітрі й буквально «прошив» Бущана потужним ударом – 0:4 і це всього 63-а хвилина!

Справу було зроблено, але сподобалося, що наші навіть за такого рахунку намагалися забити бодай гол престижу й зіпсувати статистику англійцям, котрі ще досі не пропускали на Євро-2020. І одного разу таки ледь не вдалося покарати Пікфорда за необачний вихід із воріт — Вокер заблокував спробу Яремчука, а потужний удар Макаренка прийшовся безпосередньо у голкіпера.

Україна завершила виступи на Євро-2020, вперше у своїй історії пройшов у чвертьфінальну стадію турніру. За це наша команда уже заслуговує поваги.  А щоб постійно на рівних грати зі світовими лідерами, потрібно досягти їхнього рівня розвитку не лише у футболі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися