Український футболіст заплакав після голу у ворота чемпіонів світу
Спорт

Український футболіст заплакав після голу у ворота чемпіонів світу

5 вересня 2021, 10:34
0
0
Сподобалось?
0

Збірна України з футболу зіграла ключовий матч відбору до чемпіонату світу 2022 року. У попередніх чотирьох турах українці грали виключно внічию, й тепер, аби мати шанси поборотися за перше місце у своїй групі, котре гарантує пряму путівку на турнір, потрібно було лише перемагати діючих чемпіонів світу – збірну Франції.

Україна – Франція – 1:1

Голи: 1:0 – Шапаренко (44), 1:1 – Марсіаль (50).

Україна: Пятов – к, Тимчик, Забарний, Кривцов, Матвієнко, Миколенко, Степаненко, Шапаренко (Сидорчук, 90), Циганков (Маліновський, 82), Ярмоленко (Зубков, 90+2), Яремчук (Сікан, 82).

Франція: Льоріс – к, Дюбуа, Зума, Кімпембе, Дінь, Тчуамені (Верету, 83), Погба, Коман (Діабі, 64), Рабйо, Грізманн, Марсіаль (Бензема, 64).

Це другий матч української команди під керівництвом Олександра Петракова після скандального звільнення Андрія Шевченка. Після попереднього важкого поєдинку з Казахстаном, який завершився з рахунком 2:2, на тренера і на футболістів посипалося багато обґрунтованої критики. Тож на матч з французами у стартовому складі збірної України відбулося одразу п’ять змін. У захисті замість Соболя та Караваєва вийшли Кривцов та Тимчик, а в середній лінії Сидорчука,

Зінченка та Буяльського замінили Степаненко, Шапаренко та Циганков.

Змінився не лише склад, а й підхід гравців до гри. Українці виконали багато чорнової роботи – у пресингу, відборі й підборах, чим помітно здивували французів. Особливо у першому таймі Україна мала й перевагу за небезпечними моментами. Тож цілком логічним став гол у ворота Льоріса наприкінці 45-хвилинки. Після прориву Яремчука м’яч відскочив до Шапаренка, який увігнав його у верхній кут метрів із 18-ти! Цей гол за збірну став дебютним для нашого футболіста, й він не стримав емоцій та розплакався.

Діючі чемпіони світу відігралися уже на початку другого тайму. Коман виконав навіс із правого флангу, Тимчик ціною пошкодження завадив пробити Рабйо, але ніхто не тримав Марсіаля і той заштовхам таки м’яча у сітку. За рахунку 1:1 ближчими до перемоги були французи. Одного разу м’яч влучив у стійку воріт Пʼятова.

Це пʼята нічия українців у пʼяти матчах. Наразі синьо-жовті ділять 2–3 місця у групі із фінами. В обох команд по 5 очок, однак скандинави зіграли всього лише три матчі. Тож українцям, аби випередити їх і потрапити хоча б у плей-оф, тепер вкрай важливо буде перемогти в очній зустрічі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися