Україна виступила проти пропозиції ФІФА проводити чемпіонат світу кожні 2 роки
Спорт

Україна виступила проти пропозиції ФІФА проводити чемпіонат світу кожні 2 роки

5 листопада 2021, 17:59
0
0
Сподобалось?
0

Все більше представників світової футбольної спільноти висловлюють незгоду з останньою ініціативою ФІФА. Так, в ході проведення Генеральної асамблеї Асоціації Європейських Ліг, організованої італійською Lega Serie A, представники Української прем’єр ліги також заявили, що не підтримують запропоновані зміни.

Що пропонує ФІФА

Вперше ідею проводити Мундіаль кожні два роки замість чотирьох представники ФІФА озвучили ще в вересні поточного року. Головним її ініціатором та прихильником виступає президент міжнародної асоціації Джанні Інфантіно. Пізніше повідомлення про можливі зміни розіслали усім національним збірним. Тепер стало відомо, що остаточне рішення приймуть уже в грудні.

Щоб вмістити турнір у календар ініціатори нововведень пропонують:

  • зменшити кількість відбіркових матчів до 7 поєдинків у два етапи – в березні та жовтні;
  • зменшити кількість пауз на матчі збірних;
  • проводити чемпіонат одночасно в п’яти країнах.

ФІФА аргументує зміни тим, що попереднє рішення про проведення чемпіонату світу кожні 4 роки приймали голосуванням лише 40 команд, тоді як у 2021 році їх кількість уже зросла до 211. Пропоновані зміни викликали бурю обговорень та невдоволень. В Україні ситуацію коментують не тільки представники футбольної спільноти, але і букмекерів, популярних казино, таких як Золотий кубок. І більшість сходиться у твердженні, що ідея сформована поспіхом, її вигоди незначні, а ось підводних каменів та аргументів проти набагато більше.

Противники пропозиції ФІФА

Основними перевагами зміни календаря проведення чемпіонату світу ФІФА називає популяризацію футболу та новий рівень його розвитку. Противники ідеї називають такі вигоди несуттєвими, якщо порівнювати їх з можливими проблемами. Серед останніх називають суттєве збільшення навантаження на футболістів, а отже загрозу їх здоров’ю та життю.

Серед противників змін – президент УЄФА Александер Чеферін, керівники іспанської Ла Ліги, французької Ліги 1, Карло Анчелотті, Паоло Мальдіні. 12 асоціацій, що входять до ФІФА, заявили про вихід з асоціації, якщо нововведення будуть проголосовані.

Представники європейських ліг вважають, що варто зберегти періодичність та графік турніру, не змінювати різко паузи в міжнародних матчах, а визначення періоду відпочинку для своїх футболістів довірити виключно національним асоціаціям. Якщо і вносити зміни, то тільки з погодження всіх учасників та з урахування інтересів кожного. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися