Збірна України пробилася у фінал плей-офф відбору до ЧС-2022 з футболу
Спорт

Збірна України пробилася у фінал плей-офф відбору до ЧС-2022 з футболу

2 червня 2022, 09:10
0
2
Сподобалось?
2

Національна команда нарешті провела свій перший офіційний матч поточного року. Півфінал плей-офф відбору чемпіонату світу між Шотландією та Україною мав відбутися ще у березні, однак через війну його перенесли на 1 червня.

Шотландія – Україна – 1:3

Голи: 0:1 – Ярмоленко (33), 0:2 – Яремчук (49), 1:2 – Макгрегор (79), 1:3 – Довбик (90+5).

Шотландія: Гордон, Робертсон – к, Купер (Гендрі, 68), Генлі, Мактоміней, Гіккі, Макгрегор, Гілмор (Армстронг, 68), Макгінн, Дайкс (Крісті, 46), Адамс.

Україна: Бущан, Миколенко, Матвієнко, Забарний, Караваєв, Степаненко (Сидорчук, 90+3), Маліновський (Шапаренко, 72), Зінченко, Циганков (Мудрик, 72), Ярмоленко – к (Зубков, 78), Яремчук (Довбик, 78).

Мало хто розумів, у якому стані зараз українська збірна та її гравці. Отож наша команда була темною конячкою й, навіть, букмекери визначили Шотландію фаворитом цього протистояння. Але коли українські футболісти всі як один із натхненням заспівали гімн, уболівальники зрозуміли, що наші хлопці, принаймні, битимуться точно.

Та гра стала повною несподіванкою для всіх. Практично від перших хвилин контроль над подіями у матчі захопила саме Україна. Після купи нереалізованих моментів на 33 хвилині після розкішного закидання з глибини від Маліновського елегантно перекинув голкіпера Ярмоленко – 0:1. Другий тайм наша збірна розпочала жваво й майже одразу забила. Ярмоленко протягнув м’яч у чужий штрафний і віддав назад на фланг на Караваєва, подачу якого ударом головою замкнув Яремчук.

Лише за рахунку 0:2 шотландці згадали, що грають вдома перед власними глядачами й додали у потузі. На 76 хвилині Макгрегор відквитав один гол. Однак дотиснути команду Олександра Петракова і перевести матч хоча б в овертайм господарі поля вже не змогли. Натомість українці мали безліч шансів у контратаках. Тільки невдалі дії в атаці Артема Довбика, який замінив Яремчука, дозволили протримати інтригу у поєдинку майже до останнього секунди. Проте перед фінальним свистком Довбик, здається, з четвертої спроби таки забив третій м’яч у ворота господарів.

У фіналі плей-офф відбору збірна України зустрінеться з командою Уельсу, який у півфіналі переміг Австрію з рахунком 2:1. Матч відбудеться у Кардіффі 5 червня. Початок о 19:00. Переможець цього матчу потрапить на ЧС-2022 до групи «В», де гратимуть Англія, США та Іран.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися