Збірна України з футболу стартувала з перемоги у Лізі націй
Спорт

Збірна України з футболу стартувала з перемоги у Лізі націй

9 червня 2022, 08:35
0
5
Сподобалось?
5

Українська національна футбольна команда, щойно завершивши виступи у відборі до ЧС-2022, стартувала у турнірі Ліни націй й одразу ж перемогли найсильнішого суперника у групі на його ж полі. При чому зроблено це було без багатьох основних виконавців.

Ірландія – Україна – 0:1

Гол: 0:1 – Циганков (49).

Ірландія: Келлехер, Крісті (Брауні, 69), Стівенс (Макклін, 69), Даффі – к, Іган (О'Ші, 62), Каллен, Робінсон (Обафемі, 69), Коллінз, Гендрік, Найт, Огбене (Гемілтон, 78).

Україна: Лунін, Сирота, Бондар, Попов, Миколенко, Качараба (Караваєв, 72), Сидорчук – к (Ігнатенко, 89), Шапаренко, Мудрик (Піхальонок, 72), Зубков (Циганков, 46), Довбик (Сікан, 80).

На матч у Дублін Олександр Петраков виставив експериментальний склад — місце в «основі» зберіг лише Миколенко. Не було травмованих Бущана і Степаненка. Маліновський і Зінченко опинилися серед запасних, а Ярмоленка і Яремчука взагалі не включили до заявки. У воротах національної команди вперше з листопада 2020 року з’явився Лунін. На поле зі старту вийшли молоді Качараба, Сирота, Попов, Бондар і Мудрик. І приємно відзначити, що українська молодь не підвела. Лише епізодами господарі поля виходили на перші ролі.

На 37 хвилині Качараба забив гол-красень ударом злету з-за меж штрафного майданчика. Однак, після перегляду VAR, взяття воріт відмінили, зафіксувавши мікроскопічний офсайд у Довбика, який віддавав гольовий пас. Однак свого гола українцям довго чекати не довелося. У перерві між таймами на поле вийшов Циганков і вже на 49 хвилині ударом зі штрафного вивів нашу збірну вперед.

Лише наприкінці матчу ірландці змогли зорганізуватися на фінальний штурм й створили три-чотири моменти. Одно разу Луніна навіть виручила поперечина воріт. Але й Циганков міг оформити «дубль» у контратаці.

Збірна України виступає у групі В1. Тут змагання стартували ще 4 чернвя. Тоді Вірменія сенсаційно здолала Ірландію – 1:0. Ще один матч відбувся паралельно з нашим. Шотландія не зустріла проблем у поєдинку з вірменами – 2:0.

Найближчим часом українці зіграють ще два тури Ліги націй: 11 червня – з Вірменією, 14 червня – з Ірландією. Це домашні матчі української збірної, які вона проводитиме у Польщі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися