Збірна України залишилася у другому дивізіоні європейського футболу
Спорт

Збірна України залишилася у другому дивізіоні європейського футболу

28 вересня 2022, 08:59
0
0
Сподобалось?
0

У заключному поєдинку групового раунду Ліги націй-2022/2023 збірна України в Кракові приймала Шотландію. Це був двобій претендентів на підвищення у класі. Після розгромної поразки у Шотландії з рахунком 0:3 україну влаштовувала лише перемога.

Україна Шотландія 0:0

Україна: Лунін, Тимчик, Забарний, Матвієнко, Миколенко, Степаненко, Маліновський (Піхальонок, 87), Ігнатенко, Ярмоленко (к) (Зубков, 87), Довбик (Яремчук, 75), Мудрик (Циганков, 75).

Шотландія: Гордон, Фрейзер (Крісті, 72), Портеус, Гендрі, Гікі (Ролстон, 90+1), Тейлор (Кінгслі, 71), Макгінн (к), Джек (Армстронг, 72), Макгрегор, Маклін, Адамс (Дайкс, 79).

Уже на 2-й хвилині після помилки українців у захисті шотландцімали  шанс забити, проте постріл Адамса з допомогою невеличкого рикошету оминув ворота Луніна. Українці відповіли супермоментом: Мудрик прорвав лівий фланг і подав, але Ярмоленко не влучив у порожні ворота. До речі, капітан нашої команди проводив свій 112-й матч за збірну і це тепер найкращий результат в історії національної команди. На 22-й хвилині Ярмоленко намагався реабілітуватися й вивів Довбика віч-на-віч із Гордоном, однак молодий форвард переграти воротаря не зумів. Пізніше шотландці відповіли ударом Джека над поперечиною після кутового. Кінцівка першого тайму лишилася за підопічними Олександра Петракова. Двох хороших ударів завдав Степаненко, не скористався класним прострілом Миколенка Маліновський, пробивши повз ціль.

На початку другого тайму непоганими дальніми ударами відзначилися Мудрик та Ігнатенко, проте Гордон був на місці. Надалі українці притиснули суперника до його воріт. На 63-й хвилині після подачі Маліновського зі стандарту вище воріт пробив Забарний. На 78-й хвилині збірна України створила черговий момент — після невдалого вибивання Степаненко приклався з льоту, але м’яч пройшов поруч зі стійкою.

У підсумку шотландці таки встояли й здобули путівку у клас А. А от Україна у наступному сезоні Ліги націй й надалі гратиме у дивізіоні В.

Відзначимо, що Вірменія, яка посіла останнє місце у групі, відправляється до класу С.

І

В

Н

П

М

О

1. Шотландія

6

4

1

1

11—5

13

2. Україна

6

3

2

1

10—4

11

3. Ірландія

6

2

1

3

8—7

7

4. Вірменія

6

1

0

5

4—17

3


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися