Путівку до фіналу Нідерланди та Аргентина розіграли по пенальті
Спорт

Путівку до фіналу Нідерланди та Аргентина розіграли по пенальті

10 липня 2014, 09:31
0
0
Сподобалось?
0

Після феєричної перемоги німців над бразильцями другий півфінал виглядав зовсім блідо. Жодна з команд не бажала форсувати події, відкладаючи вирішення завдань до останнього моменту.

Нідерланди - Аргентина - 0:0 (2:4 - по пенальті)

Нідерланди: 1. Сіллессен, 2. Влар, 3. де Врей, 4. Мартінс Інді (7. Янмат, 46), 5. Блінд, 6. Н. де Йонг (16. Класі, 62), 9. ван Персі (19. Хунтелар, 96), 10. Снейдер, 11. Роббен, 15. Кейт, 20. Вейналдум.

Аргентина: 1. Ромеро, 2. Гарай, 4. Сабалета, 6. Білья, 8. Перес (18. Паласіо, 81), 9. Ігуаїн (20. Агуеро, 82), 10. Мессі, 14. Маскерано, 15. Демікеліс, 16. Рохо, 22. Лавессі (11. М. Родрігес, 101).

Це однозначно був найкращий матч збірної Аргентини на турнірі, при тому що для Мессі, який раніше тягнув команду, він був найгіршим. У першій половині гри латиноамериканці повністю тримали усе під контролем, навіть толком не дозволяючи супернику налагодити контргру. От тільки з небезпечними моментами якось не склалося. Наглухо закритий Мессі нічим своїм партнерам допомогти не зміг.

Другий тайм був веселіший. Хоча пішов дощ, команди лишень додали у темпі. Ініціативу перебрали у свої ноги європейці, змушуючи аргентинців левову частку ігрового часу проводити без м'яча. Але одна атака їм все ж вдалася. Лавессі у стрибку замикав подачу з флангу і поцілив у сітку воріт із зовнішнього боку. Вже на останніх хвилинах другого тайму Роббен міг стати національним героєм. Снейдер прихованим пасом п'ятою практично вивів його на побачення з голкіпером, але в останню мить удар форварда заблокував Маскерано.

На екстра тайм більше сил лишилося у голландців. Та перевага у володінні м'ячем ніяк не втілювалася у голи. Аби посилити атаку тренер помаранчевих «спалив» останню заміну - замість Ван Персі вийшов Хунтелар. Ото ж можливість випустити на серію 11-метрових Тома Крула, який відзначився у грі з Коста-Рикою, була просто проігнорована.

Вихід Хунтелара гру то пожвавив, але знову голландцям вдалося створити всього один момент, та й то його не порівняти з тими, які наприкінці другого доданого тайму мали аргентинці. Спершу Паласіо вийшов на побачення із Сіллессеном, але намагаючись перехитрити воротаря, перехитрив себе, ледь вдаривши по воротах. Також голом могла закінчитися єдина за всю гру гостра передача Мессі. Та Максі Родрігес, як перед тим і Паласіо пробив незграбно.

А під час серії 11-метрових більше фарту було в аргентинців, і вони після 24-річної перерви потрапляють у фінал Чемпіонату світу. Матч з німцями відбудеться 13 липня о 22:00.

У втішному фіналі Бразилія спробує хоч якось реабілітуватися за поразку від бундестім. Правда гра Нідерландів виглядає куди більш організованою, тож можна очікувати й на черговий крупний рахунок.

https://www.youtube.com/watch?v=td6tlh3oC-E


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися