«Шахтар» вигравав 2:0 у «Порто» і втратив перемогу у компенсований час
Спорт

«Шахтар» вигравав 2:0 у «Порто» і втратив перемогу у компенсований час

1 жовтня 2014, 10:26
0
0
Сподобалось?
0

Донецький «Шахтар» проводив дебютний домашній матч у Лізі Чемпіонів на стадіоні «Львів Арена». Львівська публіка організувала шикарний прийом діючому чемпіону України. Але драматична кінцівка матчу шокувала усіх.

«Шахтар» - «Порто» - 2:2

Голи: 1:0 - Алекс Тейшейра (52), 2:0 - Луїс Адріано (85), 2:1 - Мартінес (89 - з пенальті), 2:2 - Мартінес (90+4).

Нереалізований пенальті: Браїмі (35).

«Шахтар»: 30. П'ятов, 5. Кучер, 6. Степаненко, 9. Луїс Адріано, 17. Фернандо, 20. Дуглас Коста (10. Бернард, 79), 28. Тайсон (77. Ілсіньо, 75), 29. Алекс Тейшейра, 33. Срна, 44. Ракицький, 66. Азеведо.

«Порто»: 12. Фабіано, 2. Даніло, 3. Мартінс Інді, 4. Майкон, 5. Маркано (10. Кінтеро, 65), 8. Браїмі (18. Адріан Лопес, 78), 11. Тельо, 16. Еррера, 26. Алекс Сандро, 30. Олівер Торрес, 99. Абубакар (9. Мартінес, 65).

Донецький «Шахтар» зіграв у цьому матчі два різних тайми. Перша половина поєдинку була повністю за гірниками. Проте осада воріт суперника не дала бажаних результатів. Футболістам донецького клубу бракувало останнього пасу. Під кінець тайму гості й взагалі ледь не вийшли вперед. Турецький арбітр Джюнейт Чакир призначив досить спірний 11-метровий за ненавмисний ледь помітний доторк Олександра Кучера до Браїмі. Несправделивість виправив голкіпер «Шахтаря» Андрій П'ятов. Він відбив удар все того ж Браїмі.

Другий тайм розпочався для донеччан оптимістично. Кучер у штрафному май         данчику гостей перехопив м'яч і віддав під удар Алексу Тейшейрі. Бразильцю лишилося розстріляти порожні ворота - 1:0. Та після гола гірники чомусь боягузливо «сіли» на власні ворота і почали грати на відбій. У португальців була тотальна перевага. Лишень невезіння гравців «Порту», а подекуди вправна гра П'ятова рятували команду Мірчі Луческу від фіаско. Але сценарій цього матчу був непростим. За п'ять хвилин до завершення основного часу навіть трохи несподівано «Шахтар» подвоїв рахунок. Здавалося, тепер португальцям просто забракне часу врятуватися. Та «Шахтар» знову підвела не надто чиста гра оборонців у власному штрафному майданчику. Так Ярослав Ракицький перехоплюючи фланговий простріл, зупинив м'яч рукою. Такий самий трюк у першому таймі Джюнейт Чакир йому пробачив, а тепер ні, і призначив у ворота гірників другий пенальті. П'ятов і цього разу був близьким до того, щоб врятувати свою команду від гола, але удар Мартінеса був практично бездоганним. І цей же Мартінес добив «Шахтар» у компенсований час. Гості скористалися тим, що бразильські гравці з групи атаки практично не брали участі в оборонних діях.

Донеччани задовольнилися нічийним результатом і з двома очками опустилися у турнірній таблиці квартету «G» на третє місце, адже у паралельному поєдинку білоруський БАТЕ вдома здолав іспанський «Атлетик» з рахунком 2:1.

https://www.youtube.com/watch?v=MpaqqZT8F2c


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися