Олександр ОЛЕСНИЦЬКИЙ
Невигадана історія

До школи — верхи на коні

26 листопада 2016, 09:00
0
0
Сподобалось?
0

Олександр Олесницький живе з батьками на хуторі Сінокоси, а навчається у п’ятому класі школи, що в селі Хорупань Млинівського району. Відстань між цими населеними пунктами – сім кілометрів. Тож добиратися до навчального закладу, коли тут автобуси не ходять, – справа нелегка. Але, як жартує юний Олександр Петрович, не безнадійна. З першого класу виручав велосипед. Якщо погода суха і дорога тверда, відстань на ньому долалася швидко. А ось при настанні осені, особливо коли затягуються дощі, двоколісний на розгрузлій ґрунтівці вже не як підмога, а як тягар.
На поміч прийшов кінь з батьківського господарства. Наразі на цьому білогривому скакунові Саша з рюкзаком за спиною щодня добирається до школи. А ставить свій «транспорт» на постій у бабусі Галини, що мешкає в Хорупані.
Цікаво, що кінь і без вершника знає дорогу між Хорупанню та Сінокосами. Було якось, що Олександр вирішив на декілька днів залишитися в бабці, а коня відпустив, наказавши, щоб той сам повертався додому. І білогривий самотужки подолав цю відстань.
Сергій НОВАК,
Рівненська область


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися