ВО «Свобода» оскаржить результати виборів і розриває домовленості з партнерами по Майдану
Україна

ВО «Свобода» оскаржить результати виборів і розриває домовленості з партнерами по Майдану

30 жовтня 2014, 15:53
0
0
Сподобалось?
0

Лідер Всеукраїнського об'єднання «Свобода» Олег Тягнибок заявляє, що очолювана ним партія оскаржуватиме підрахунок голосів у суді, оскільки знає, що отримала значно більшу кількість голосів виборців, ніж наразі офіційно оголошують.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Тягнибок заявив сьогодні, виступаючи на мітингу в Києві біля будівлі Центральної виборчої комісії.

«Звертаюсь до тих, хто зараз працює в комісіях, звертаюсь до тих, хто буде боротися в судах, ми будемо боротися тому, що знаємо, що ми проходимо в парламент. Тому, що ми знаємо, що тих голосів, яких не вистачає, «Свобода» їх мала», - сказав Тягнибок.
Він нагадав, що всі екзит-поли, в тому числі міжнародні, показували, що «Свобода» випереджає навіть партію «Батьківщина». Аналізуючи ситуацію, Тягнибок зазначив, що таким чином складається враження, що партію «Свобода» почали «зливати». «Але зливати почали «Свободу» не зараз після підрахунку голосів, а після Майдану. І тепер «Свобода» не зобов'язана дотримуватися домовленостей зі своїми партнерами з коаліції. Сьогодні Кремлю і Путіну не вигідно, щоб «Свобода» була в парламенті. Москві краще мати інші фракції - ліберального спрямування, бо з ними можна домовитись, а зі «Свободою» домовитись неможливо», - зазначив Тягнибок.

За його словами, «багато є тих, хто не хоче бачити в українському парламенті представників національних інтересів, а хочуть бачити тих, хто відстоюватиме інтереси олігархів». Він підкреслив, що «Свобода» все робила чесно в інтересах України, і «Свобода» не програла, і ніколи не програє».

Лідер партії зазначив, що сьогоднішній мітинг під ЦВК - це початок мобілізації «Свободи», яка і далі в будь-якому випадку буде відстоювати інтереси українців.

По завершенні мітингу делегація з депутатів-мажоритарників від «Свободи» зустрілася з керівництвом ЦВК. Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський пообіцяв їм перевірити протоколи окружних і дільничних виборчих комісій, де, на переконання «свободівців», мали місце фальсифікації.
«На деяких окружних та дільничних виборчих комісіях ми зафіксували розбіжності у протоколах. На сході в Луганській та Донецькій області була штучно завищена явка виборців через вкидання бюлетенів на конкретних виборчих дільницях. Ми домовилися з головою ЦВК, що до встановлення результатів виборів до 10 листопада всі протоколи, які надасть «Свобода», будуть порівняні з протоколами ОВК, які надійдуть до Центрвиборчкому і у випадку не співпадіння даних, ЦВК буде прийняте рішення про уточнення протоколів або перерахунок голосів», - зазначив керівник юридичного управління ВО «Свобода» Олег Бондарчук.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися