Розслідування розстрілів на Майдані у Києві цікавилися Прокурори Гаазького трибуналу
Україна

Розслідування розстрілів на Майдані у Києві цікавилися Прокурори Гаазького трибуналу

12 листопада 2014, 18:50
0
0
Сподобалось?
0

Генеральний прокурор України Віталій Ярема прийняв делегацію Офісу Прокурора Міжнародного кримінального суду, яка прибула до України з робочим візитом. Метою візиту є оцінка ситуації та обговорення інформації, яку 22 вересня 2014 року було надано Генеральною прокуратурою на підтвердження звинувачень щодо вищих посадових осіб України та притягнення їх кримінальної відповідальності у цьому Суді.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, у ході зустрічі сторони обговорили хід та результати розслідування кримінальних проваджень щодо подій, пов'язаних з розгоном мирних демонстрантів, заподіянням тілесних ушкоджень, а також вбивствами громадян у період з листопада минулого року по 22 лютого 2014 року. 
Керівник відділу аналізу ситуацій Емерік Роже від імені Прокурора Міжнародного кримінального суду висловив вдячність за підтримку та сприяння у роботі місії МКС в Україні. Він також наголосив, що головна мета місії - зрозуміти, чи підпадають під юрисдикцію Міжнародного кримінального суду ті злочини, які було скоєно в Україні під час акцій протесту з 21 листопада 2013 року по 22 лютого 2014 року. 
25 лютого 2014 року Верховна Рада України звернулася до Міжнародного кримінального суду з метою притягнення до кримінальної відповідальності у цьому Суді вищих посадових осіб України щодо передбачених статтею 7 Римського статуту МКС злочинів проти людяності під час мирних акцій протестів громадян, що мали місце в Україні у період з 30 листопада 2013 року по 22 лютого 2014 року. 
25 квітня 2014 року прокурором МКС Фату Бенсудою відкрито процедуру попереднього вивчення ситуації в Україні.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися