За збитий літак з десантниками у тюрму сяде генерал
Україна

За збитий літак з десантниками у тюрму сяде генерал

19 листопада 2014, 10:57
0
0
Сподобалось?
0

Вчора слідчий Головної військової прокуратури повідомив про підозру виконуючому обов’язки першого заступника начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-майору Віктору Назарову у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 425 КК України (недбале ставлення до військової служби, вчинене в бойовій обстановці, що спричинило тяжкі наслідки).

Назарова вважають причетним до трагедії яка трапилася 14 червня. Тоді  із Дніпропетровська у Луганськ вилетів військово-транспортний літак Іл-76, на борту якого перебували 40 військовослужбовців 25-ї повітряно-десантної бригади та 9 членів екіпажу. Під час заходу на посадку на висоті 400 метрів літак обстріляли з ПЗРК та крупнокаліберного кулемета. Іл-76 загорівся та впав. Загинули усі 49 військовослужбовців, які знаходилися на його борту, військове майно та техніка знищені.

Як повідомив Генеральний прокурор України Віталій Ярема, у ході досудового розслідування встановлено, що високопосадовець у період з 11 по 14 червня 2014 року, знаючи про загрозу скоєння терористичного акту, не забезпечив заходів щодо організації безпеки повітряної передислокації особового складу залученої до АТО зведеної повітрянодесантної роти. Допитано понад 150 свідків, визнано потерпілими та допитано 45 осіб, проведено огляди документів, вилучено в Генеральному штабі ЗС України, Командуванні Повітряних Сил ЗС України та в інших військових формувань більше 100 документів з грифом «Таємно».
Відповідаючи на запитання щодо обрання зазначеному посадовцю Збройних Сил запобіжного заходу, Анатолій Матіос повідомив, що наразі він госпіталізований, і це стане можливим лише після покращення стану його здоров'я або підтвердження лікарями можливості проведення з ним процесуальних дій, в тому числі за участю слідчого судді.
Генеральна прокуратура продовжує досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися