Українські розвідники захопили ватажка бандформування «Русичі» на території контрольованій «ДНР»
Україна

Українські розвідники захопили ватажка бандформування «Русичі» на території контрольованій «ДНР»

22 листопада 2014, 11:59
0
3
Сподобалось?
3

Контррозвідка СБУ у взаємодії із Головним управлінням розвідки  Міноборони України успішно провели бойову операцію із затримання лідера диверсійно-розвідувальної групи спецпідрозділу «ДНР» «Русичі» громадянина України К., 1977 р.н., з позивним «Кіт». За словами радника голови СБУ Маркіяна Лубківського, унікальністю цієї надскладної бойової операції було те, що «Кота» було «накрито» на території ворога. Наші контррозвідники його «висмикнули» з населеного пункту, підконтрольного «ДНР».

За даними прес-центру СБУ, у затриманого, окрім зброї, було вилучено топографічні карти з нанесеним розташуванням українських блокпостів, а також засоби зв'язку (рації, мобільні термінали, сім-карти), ноутбук тощо.

Таким чином було обезголовлено велику групу з близько двадцяти бойовиків, яка координується ФСБ РФ і до складу якої входять переважно громадянами РФ, що пройшли вишкіл у спецтаборах. Зірвано плани групи щодо здійснення диверсії проти українських військовослужбовців. Так, за завданням ФСБ-шника з позивним «Саша», бойовики готували диверсійно-терористичні акти в Авдіївці Донецької області - зокрема сьогодні там мала бути замінована одна з автодоріг і здійснено напад на український блокпост.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися