СБУ перехопила 41 тонну вибухівки, яку бойовикам намагалися доставити з території України
Україна

СБУ перехопила 41 тонну вибухівки, яку бойовикам намагалися доставити з території України

15 грудня 2014, 17:38
0
0
Сподобалось?
0

У Запорізькій області співробітники СБУ затримали вантажівку із 41 тонною речовини для виготовлення вибухівки. Встановлено, що вибухові матеріали постачалися на вуглевидобувні підприємства Донбасу у рамках довгострокових угод. Однак більшість шахт, яким призначалися ці поставки, знаходяться на тимчасово підконтрольній бандформуванням території. Більшість із цих об'єктів видобуток вугілля призупинила, або контрабандно переправляє продукцію до Росії. 

За даними СБУ, терористи захоплюють завезену на цю територію вибухівку та використовують її для організації диверсій на об'єктах промисловості, транспортної інфраструктури Луганської і Донецької областей.

Крім того, ватажки бандформувань надають цю вибухівку підпільним диверсійно-підривним групам, які намагаються дестабілізувати ситуацію у мирних регіонах. На незаконно утримуваних терористами територіях організовано спеціальні тренувальні табори для навчання найманців підривній справі.

Слідчими СБУ відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися