Україна

Продавав пальто — позбувся 6000 гривень

16 грудня 2014, 23:32
0
0
Сподобалось?
0

 

Вінницькі правоохоронці повідомляють про чергові факти шахрайства в Інтернет-мережах. Довірливі громадяни віддають аферистам усі свої заощадження або навіть залазять у кредити!

Як повідомили у СЗГ УМВС України у Вінницькій області, так лише протягом одного дня надійшли заяви від трьох ошуканих мешканців краю. 51-літній вінничанин на одному з Інтернет-сайтів розмістив оголошення про продаж свого пальто. Невдовіз з'явився покупець, який пристав на пропозицію. Мав розрахуватися за товар безготівковим платежем - переказати кошти на банківську платіжну картку продавця. Аби платіж пройшов якнайшвидше, аферист по мобільному телефону консультував, які кнопки потрібно натискати. Однак замість того, аби отримати виручені від продажу кошти, власник пальта, не розібравшись з роботою банкомату, підтвердив переказ зі своєї картки 6000 гривень на незнайомий банківський рахунок.

Подібним чином розвели і 30-літнього чоловіка. Він намагався продати через Інтернет холодильник - натомість з власної кредитки перерахував аферисту 2000 гривень, цим самим збільшивши перед банком власний борг. А 33-річна жінка купилася на оголошення, розміщене на одному з веб-сайтів, та добровільно перерахувала незнайомцю 700 гривень за візок, якого їй так і не доставили. Правоохоронці просять усіх бути пильними і довіряти незнайомцям конфіденційну інформацію, що стосується банківських рахунків, а також ретельніше підбирати Інтернет-магазинів для здійснення покупок-продажів.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися