Ситуація на Дебальцівському плацдармі різко погіршилася — українські війська відступають
Україна

Ситуація на Дебальцівському плацдармі різко погіршилася — українські війська відступають

10 лютого 2015, 08:37
1
0
Сподобалось?
0

У районі Дебальцево ситуація різко ускладнилася. Ворог за останні три доби зміг різко наростити ударну міць своїх флангових тактичних груп і з учорашнього ранку перейшов до активних наступальних дій. Удари української артилерії по районах зосередження та шляхам висунення ударних тактичних груп противника лише відтягнули початок атак і дали частковий ефект. Не дивлячись на понесені втрати (близько 11 одиниць бойової техніки і кілька десятків знищених терористів), бойовики та російські війська одночасно на двох ділянках спробували спочатку взяти під вогневої контроль трасу Артемівськ-Дебальцево, а потім, з підходом головних сил, перерізати шляхи постачання до Дебальцевого.

За даними групи «Інформаційний спротив», противник зміг відтіснити українські війська на кількох напрямках, зокрема, зайнявши позиції в районі Логвіново. Українська артилерія завдала послідовно два масованих вогневих удари по позиціях бойовиків у даному районі, проте в результаті спостерігався лише частковий відхід розрізнених груп терористів. Також українські війська завдали ряд ударів по позиціях бойовиків у районі Вуглегірська і Новогригорівки, також з частковим ефектом.

Східніше Дебальцеве вогневим ударом українських РСЗВ БМ-21 «Град» була накрита рота так званої бригади «Призрак», яка здійснювала марш в район позицій українських військ. Знищено 2 «Урали» і БМП-2, є втрати в живій силі бойовиків. Також українська артилерія завдала масованих вогневих ударів по виявлених вогневих позиціях артилерії бойовиків в районі Алчевська (накриті позиції ворожих РСЗВ), на схід Луганська (накрита вогнева позиція самохідної гаубичної батареї), і в районі Донецк (нанесені вогневі удари по виявленим позиціях 120-мм мінометів противника).

На позиціях на лівому фланзі Дебальцевського плацдарму відбувається заміна т.зв. «казачіх» формувань зведеними тактичними групами, сформованими з прибулих з РФ найманців і російських військових. «Казаки» відводяться вглиб території, контрольованої «ЛНР».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • вася
    вася

    охренеть боролись с ворьем но привели к власти убийц и еще большее ворье патриотизм на чужие бабки это тоже звучит ну и чего добились европе отдавать зерно и сельхозпродукты за бумагу и ресурсов нихера за петю сеню беню олежека юлю вас опять разлошили а какие слова моя армия идет на донбасс чтоб защитить свои дома скоро почувствуете как это когда стреляют по детям старикам детсадам школам вобщем жизнь она переменчива

    10 лютого 2015, 09:16
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися