Основні камені спотикання у переговорах у Мінську — Путін ламає ручку
Україна

Основні камені спотикання у переговорах у Мінську — Путін ламає ручку

12 лютого 2015, 03:20
0
0
Сподобалось?
0

Агенція Associated Press оприлюднила основні положення, які обговорюють учасники зустрічі глав держав «нормандської четвірки» на зустрічі у Мінську.

Про це пише «Українська правда».

Зокрема, Україна хоче, щоб лінія розмежування була такою, про яку домовлялися у вересні. Водночас Росія жадає, аби бойовики залишили собі завойовані території.

Щодо питання відведення техніки, то Росія досі наполягає, що в Україні немає ані її військових, ані техніки.

Окрім того, Україна хоче відновити контроль над кордоном, щоб припинити потік зброї та бойовиків із РФ, проте Росія вважає, що ключові точки кордону повинні контролювати терористи.

Щодо автономії регіонам, які контролюють бойовики, то українська сторона стверджує, що може надати регіонам широку автономію, однак російська вимагає гарантій, а також зняття фінансової блокади на Сході.

Переговори досить напружені. Володимир Путін уже встиг повторити вчинок українського президента-утікача Віктора Януковича – зламав ручку, що помітили фото- і відеокамери.

Заступник голови Адміністрації Президента України Валерій Чалий написав у «Фейсбук»: «Станом на 3-30 (2-30 за київським часом) переговори у Мінську продовжуються. Годин сім працювали командами. Тепер у форматі чотирьох лідерів (без радників). Про подробиці ще зарано. Думаю, що в нас ще роботи годин на 5-6. Як мінімум. Але без домовленості про безумовне припинення вогню, я вважаю, звідси не можна їхати. Пішла «боротьба нервів».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися