Росіяни штурмують позиції українців у Дебальцево за підтримки артилерії і танків — наші відповідають тільки зі стрілецької зброї і гранатометів
Україна

Росіяни штурмують позиції українців у Дебальцево за підтримки артилерії і танків — наші відповідають тільки зі стрілецької зброї і гранатометів

16 лютого 2015, 04:34
0
0
Сподобалось?
0

Перемир'я у секторі «С» (район Дебальцевого) так і не настало. Це констатує журналіст Юрій Бутусов.

За його даними, увесь перший день перемир’я українська артилерія мовчала. Тим часом російські загони продовжують вести атаки за підтримки танків і артилерії по всьому периметру плацдарму. Штурмові групи противника атакують Дебальцеве. Активні бойові дії противник веде в районі Нижнє Лозове-Новогригорівка, намагаючись перерізати останню дорогу, яка з'єднує наші війська на плацдармі з нашим фронтом в районі Луганське-Артемівськ. Наші війська відбивають атаки противника стрілецькою зброєю і гранатометами.

«Контроль за районом Лозове-Калинівка, дозволяє противнику міцно утримувати Логвинове, і відбивати як і раніше погано організовані атаки українських підрозділів.

Ключове тактичне значення в цій ситуації набули висоти 307,9 і висота 303,4, які панують над дорогою. Без надійного контролю цих висот тривалі операції в цьому районі неможливі. «Дорога життя» знаходиться під обстрілом прямою наводкою російських підрозділів. І тим не менше за останні дві доби кілька українських конвоїв з підкріпленнями і постачанням прорвалися в Дебальцеве, а вчора з міста вдалося вивезти поранених», - зазначає Бутусов.

Повного оточення – тобто «котла», зараз немає. Однак противник зосередив значні сили для того, щоб замкнути кільце. Та якщо заборона на відкриття артилерійського вогню буде в односторонньому порядку дотримуватися Україною, якщо на плацдармі не буде ротації і не будуть зосереджені мобільні резерви, плацдарм буде неможливо втримати.

За даними джерел «Цензор.Нет» на Дебальцевському плацдармі загинуло за добу «перемир'я» п'ять українських вояків, більше десяти отримали поранення.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися