Україна підписала контракт на поставки зброї з ОАЕ, мова про керовані ракети
Україна

Україна підписала контракт на поставки зброї з ОАЕ, мова про керовані ракети

25 лютого 2015, 19:23
2
8
Сподобалось?
8

Президент Петро Порошенко називає успішним свій робочий візит до Об’єднаних Арабських Еміратів та зазначає важливість проведених переговорів і контрактів, які підписали українські підприємства під час виставки IDEX-2015.

У присутності Глави держави начальник Генерального штабу Віктор Муженко підписав документ про військово-технічну співпрацю між Україною та ОАЕ. Глава держави нагадав, що перша військова продукція, зокрема броньовані автомобілі, надійшли з ОАЕ та допомогли підсилити українську армію. «Ми значно розширили номенклатуру нашої співпраці. Ми уклали та визначили терміни постачання для українських Збройних Сил необхідних оборонних засобів. Я впевнений, що сьогоднішній візит був надзвичайно успішним», – сказав Петро Порошенко.

Також під час візиту досягнуто домовленість, що найближчим часом Україну з візитом відвідає Міністр закордонних справ ОАЕ.

За словами Президента, під час зустрічей також обговорювалось питання фінансової допомоги з боку ОАЕ, створення інвестиційного фонду, який би полегшив інвестування ОАЕ в Україну, а також питання співробітництва у банківській сфері.

Це офіційна інформація, а в чому ж суть поїздки. Петро Порошенко відправився в Абу-Дабі на IDEX-2015 з метою подолати негласне світове ембарго на поставки сучасних озброєнь в Україну і схоже це йому вдалося. Це визнає навіть російська преса. Так Петро Порошенко детально вивчав стенд компанії International Golden Group (IGG). Це спільна компанія ОАЕ та США. За даними деяких видань Україна домовилася про постачання керованої ракети з лазерним наведенням Raytheon/EAI Talon LGR (США/ОАЕ). Це модернізована некерована ракета У середині двохтисячних американська компанія Raytheon і фірма Emirates Advanced Instruments (EAI) з Об'єднаних Арабських Еміратів приступили до реалізації проекту. Проект отримав назву Talon LGR (Laser-Guided Rocket – «Ракета з лазерним наведенням»). Незабаром після старту проекту великий інтерес до нього стали проявляти збройні сили ОАЕ. Фактично мова йде про створення систем управління для існуючих некерованих ракет. Подібний підхід дозволяє значно знизити вартість готового боєприпасу за рахунок можливості використання існуючих агрегатів. Першочергово такі ракети передбачалося використовувати в авіації для ураження малогабаритних цілей (бронетехніки) на середніх відстанях. Однак у 2009 році боєприпаси почали тестувати під час пусків з наземних установок. Ймовірно, що нові ракетні системи українська армія використовуватиме саме в такий спосіб, встановлюючи пускові установки на «КрАЗ-Спартан».

https://www.youtube.com/watch?v=TmABY-katwg


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Ірина
    Ірина

    Навіть це не допоможе, якщо Муженко і Ко залишаться

    25 лютого 2015, 23:47
    Відповісти
  • Дракк
    Дракк

    Устаревшая техника, легко обнаруживается по засветке от лазера и выпиливается противоракетой с первого же пуска. Арабы не захотели продавать современое самонаводящееся оружие))))) впарили старье как сегда. Точно тако же выпускалось на Украине да и сейчас , если восстановить производство легко можно выпускать, на том же Арсенале например. Там такие же ГСН делают до сих пор для Российских ракет.

    26 лютого 2015, 08:49
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися