Українська контррозвідка вирахувала діючого російського генерала, який керує штабом «ДНР»
Україна

Українська контррозвідка вирахувала діючого російського генерала, який керує штабом «ДНР»

11 березня 2015, 15:08
0
-1
Сподобалось?
-1

В ході здійснення заходів, спрямованих на виявлення та припинення діяльності російських спецслужб на території Донецької області, зокрема, причетних до терористичної діяльності «ДНР», Служба безпеки України отримала достовірну інформація щодо участі у військовій агресії проти України кадрових військовослужбовців вищого командного складу МО РФ.

Зокрема встановлено, що з метою координації військових дій за участю представників незаконних збройних формувань РФ (як кадрових так і найманців) на тимчасово окупованих територіях Донецької області, здійснення загального командування вказаними силами у форматі оперативного штабу із задіянням російської бойової техніки та комплексів радіо-локаційної та звукової розвідки у Донецьку з січня 2015 року в складі основного командування в рамках ротаційного відрядження перебуває начальник штабу, громадянин Російської Федерації, позивний «Алагір». Мова йде про генерал-майора Завізьона Олексія Володимировича, 13.05.1965 року народження, уродженця міста Нарва (Естонія).

Про це повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

Завізьон у 1986 році закінчив Челябінське вище танкове командне училище, в 1997 році – військову академію бронетанкових військ ім. Маліновського. З 1986 році проходив військову службу в Забайкальському військовому окрузі, має досвід участі в бойових діях в Чечні в якості командира 15-го мотострілкового полку. До 2006 року – начальник штабу – заступник командира 4-ї гвардійської Кантемирівської танкової дивізії 20-ї армії Московського військового округу; до 2009 року – командир 201-ї Гатчінської військової бази (Таджикистан).

Згідно своїх обов’язків саме «Алігір» є відповідальною особою за маневрування артилерією, РСЗО, важкою технікою та живою силою бойовиків та російських військовослужбовців на ключових напрямах здійснення бойових дій на окупованій території Донецької області. За його безпосереднього керівництва і координації здійснювалися наймасштабніші і найкривавіші обстріли українських міст, зокрема Краматорська і Маріуполя.

Зв'язком і можливою заміною Завізьона в Україні є генерал-майор Андрій Вікторович Гурулєв.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися