У Росії показали кількагодинний фільм про захоплення Криму — Москва готувала до застосування навіть ядерну зброю
Україна

У Росії показали кількагодинний фільм про захоплення Криму — Москва готувала до застосування навіть ядерну зброю

16 березня 2015, 03:42
0
0
Сподобалось?
0

Документальний фільм «Крим. Шлях на Батьківщину» розповідає про підготовку та процесі анексії українського Криму з використанням коментарів Володимира Путіна.

Після зміни влади в Україні взимку 2014 року Росія була готова привести у бойову готовність свої ядерні сили. Про це президент Росії Володимир Путін заявив у документальному фільмі «Крим. Шлях на Батьківщину», фрагменти якого цитують у неділю російські агентства.

За словами Путіна, він «був змушений зорієнтувати збройні сили». На запитання, чи означає це, що у бойову готовність були приведені зокрема ядерні сили, президент Росії відповів: «Ми були готові це зробити. Ми не збиралися йти напролом, нас до цього змусили».

На думку глави Кремля, після зміни влади в Україні взимку 2014 року росіяни у Криму «опинилися у небезпеці». Володимир Путін додав, що своїми діями у Криму Росія намагалася попередити «трагічні наслідки, які зараз можна спостерігати на Донбасі».

Також президент Росії Володимир Путін розповів про механізм захоплення півострова. Так рік тому російські розвідники відключили українських військових у Криму від спеціального зв'язку з Києвом, щоб командири на півострові не могли отримувати наказів від начальства, інформує Крим.Реаліі.

«Треба по-чесному сказати, що спеціального зв'язку там у них вже не було. Для цього й існує спецназ ГРУ. Він знає, що треба робити і як треба робити. Тому вони (українці) користувалися відкритими видами зв'язку. Що ж гріха таїти, ми контролювали всі ці переговори і відчували внутрішній стан і військових підрозділів на місці, і їх батьків-командирів у столиці. Всі намагалися піти від особистої відповідальності», - сказав російський лідер.

Фільм знятий до річниці анексії Криму фактично може стати доказом військових злочинів Володимира Путіна, в яких він сам і зізнається. Його досить швидко поширили в інтернет-мережі, але пізніше з більшості сайті він був видалений.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися