«Дніпро» програв «Аяксу», але у підсумку виграв
Україна

«Дніпро» програв «Аяксу», але у підсумку виграв

20 березня 2015, 03:41
0
0
Сподобалось?
0

«Дніпро» слідом за «Динамо» приєднався до числа чертьфіналістів Ліги Європи. Та, на відміну від киян, які розтрощили у матчі-відповіді «Евертон», дніпропетровцям довелося дуже не солодко в Амстердамі.

«Аякс» - «Дніпро» - 2:1 (у додатковий час)

Голи: 1:0 - Базур (60), 1:1 - Коноплянка (97), 2:1 - ван дер Хоорн (117).

«Аякс»: 22. Сіллессен, 2. ван Рейн, 3. Велтман, 5. Бойлесен (6. ван дер Хоорн, 100), 8. Сінкгравен (25. Сереро, 87), 10. Классен, 11. Кішна (9. Сігторссон, 79), 19. Мілік, 21. Ель-Газі, 26. Віргевер, 27. Базур.

«Дніпро»: 71. Бойко, 6. Ежидіо, 7. Канкава, 9. Калінич, 10. Коноплянка (11. Селезньов, 108), 12. Лео Матос, 14. Чеберячко, 19. Безус (28. Шахов, 86), 23. Дуглас, 24. Лучкевич (20. Бруну Гама, 90+1), 25. Федорчук.

Перший матч – 0:1.

Зрозуміло, що після мінімальної перемоги в Україні дніпропетровці й не очкували легкої прогулянки у Нідерланди. Тим більше, що «Аякс» у нинішньому сезоні виглядає дуже солідно. Команда потрапила до Ліги Європи, транзитом через Лігу Чемпіонів, посівши третє місце у своїй групі. Не додавала оптимізму й відсутність на тренерському містку Мирона Маркевича – тренер дніпрян занедужав і залишився в Україні.

Сама гра вийшла такою, якою її і передбачали. «Аякс» багато атакував, «Дніпро» більше грав на контратаках. Гострі моменти були в обох команд, але в господарів поля їх було явно побільше, але гарно свою справу на останньому рубежі робив Бойко. Та й він не зміг врятувати «Дніпро» на 60-й хвилині. Підвели голкіпера партнери. Коноплянка обрізався на своїй половині поля, а Ежидіо незграбно намагався вибити м’яч, щоб він не дістався набігаючому нападнику «Аякса». В результаті Базур пошив всіх у дурні і буквально розстріляв ворота. Досягти більшого голландці за 90 хвилин не змогли, і команди вийшли на два додаткові тайми. Як не дивно, «Дніпро» дещо перехопив ініціативу, і Коноплянка у першому доданому таймі сповна реабілітувався за ту злощасну обрізку, яка призвела до взяття воріт Бойка. Рахунок став рідним, а втомленим голландцям тепер було потрібно за 20 з хвостиком хвилин забити двічі, тоді як за 180 хвилин їм вдалося відзначитись всього один раз. Виконати це завдання футболісти «Аякса» наполовину. За три хвилини до остаточно вже фінального свистка господарі поля вийшли вперед, подарувавши надію уболівальникам. Але далі «Дніпро» вміло гальмував гру і більше крутився на чужій половині поля.

Завтра у Швейцарії відбудеться жеребкування чвертьфінальної стадії турніру. Окрім українських клубів у ньому братимуть участь німецький «Вольфсбург», російський «Зеніт», іспанська «Севілья», бельгійський «Брюгге», італійські «Наполі» та «Фіорентина». Наперед відомо, що суперниками українців не можуть бути пітерці, оскільки УЄФА прийняла рішення про розведення клубів у сітці у зв’язку з військово-політичним конфліктом у Криму та на Донбасі.

https://www.youtube.com/watch?v=Af0VIdPpJ_A


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися