Військовий медбрат під Дебальцевим втратив усі кисті та стопи. Потрібна допомога
Україна

Військовий медбрат під Дебальцевим втратив усі кисті та стопи. Потрібна допомога

27 березня 2015, 23:55
0
0
Сподобалось?
0

Історія цього героя гідна захоплення. Він вижив, підірвавшись на міні та пролежавши на 20-градусному морозі кілька діб. Хлопець втратив усі кінцівки… Проте не втрачає надії на повноцінне життя і мріє тримати на руках дитя, яке має невдовзі народитися.

Мова про рядового медичної роти 128-ї бригади Вадима Свириденка. Його історія неймовірна, як і життєва сила цього чоловіка. Під час бою під Дебальцевим він потрапив під танковий обстріл, отримав осколочне поранення стегна та руки, коли поранених вивозили до Артемівського госпіталю, вантажівка з «трьохсотими» підірвалася на міні... Допомоги не було звідки чекати, хлопці гинули на морозі. Залишилися двоє — Вадим і його командир Денис (позивний «Чабан»). Вони трималися при мінус двадцяти градусах, притиснувшись спинами один до одного. Вадим просив командира не спати, двічі будив товариша, бо знав, що на морозі не можна засинати. В третій раз не добудився... 
Три доби Вадим відчайдушно боровся за життя, їв сніг, гриз сухпайки, які знаходив на землі... На четверту добу його знайшли розвідники «ДНР», відправили у Донецьк, де надали допомогу, а тоді обміняли на полонених з іншого боку. У Києві лікарі діагностували у нього найважчий, четвертий ступінь обмороження кистей рук та стоп ніг. Переніс операції з ампутації усіх кінцівок. 
- Він неймовірна людина! - каже Володимир Чуловський про свого побратима. - Вадим сповнений рішучості повернутися до активного життя. Він вірить у те, що незабаром, коли у нього народиться дитина, він триматиме сина чи доньку на руках...
Зараз він перебуває у Київській міській клінічній лікарні №2, у центрі термічних уражень та пластичної хуріргії. Волонтер Іван Звягін відвідав Вадима, передав йому допомогу від Медичної служби штабу національного спротиву та від окремих людей і написав у Фейсбуку про те, що Вадим «дуже світла й позитивна Людина».  
Вадиму потрібні гроші на сучасні протези. Медбрату Вадиму Свириденку не обійтися без нашої допомоги.
Гривневий рахунок, відкритий в ПриватБанку на ім’я Свириденка Вадима Васильовича: 4149 4378 5227 3117.

Джерело: Високий Замок


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися