Україна

Більшість призовників не можуть служити, бо... психічнохворі?

3 квітня 2015, 23:58
0
0
Сподобалось?
0

Понад половина призовників четвертої хвилі мобілізації в Україні визнана непридатною до військової служби! Про це повідомила з посиланням на дані Міністерства оборони голова парламентського комітету з питань охорони здоров’я, народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» )(БПП) Ольга Богомолець, пише «Високий Замок».

Згідно з документами, які міністерство надало у відповідь на запит нардепа, 117 тис. 44 осіб, які закінчили військово-медичну комісію в ході мобілізації четвертої хвилі, придатними до військової служби визнані 52 тис. 962 особи. Серед захворювань, за якими потенційні військовослужбовці були не допущені до несення військового обов'язку стали психічні хвороби – 32%, серцево-судинні захворювання – 31,1% і захворювання нервової системи – 22, 7%. Далі йдуть травми і поранення – 10% і захворювання органів травлення – 4,2%.
За словами Богомолець, такий рівень психічних захворювань при мобілізації викликає серйозне занепокоєння і вимагає ретельної перевірки і контролю, зокрема, підтвердження інформації від психіатричних лікарень, де ці люди проходили або проходять лікування, щоб уникнути зловживань під час проходження військово-медичної комісії.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися