Спецмита на імпортні авто зменшили вдвічі
Україна

Спецмита на імпортні авто зменшили вдвічі

16 квітня 2015, 10:36
0
0
Сподобалось?
0

Ставки спеціальних мит на імпорт легкових автомобілів в Україну з 14 квітня 2015 року знизилися вдвічі – до 2,15% для авто з двигуном об'ємом 1-1,5 і до 4,32% для авто з двигуном 1,5-2,2 л. Ставки були знижені згідно з рішенням Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі про лібералізацію спеціальних заходів щодо імпорту в Україну легкових автомобілів незалежно від країни походження та експорту, опублікованому 28 березня 2014 року, повідомляє «Публіцист».

Спеціальні мита на імпорт автомобілів в Україну були введені в березні 2013 року терміном на 3 роки з метою підтримки національних автовиробників, які переживали серйозний спад виробництва. Спецмита були встановлені на рівні 6,46% для автомобілів з об'ємом двигуна 1-1,5 л і 12,95% – на автомобілі з об'ємом двигуна 1,5-2,2 л.
На тлі падіння української економіки і скорочення українського авторинку дане рішення ще більше скоротило імпорт автомобілів в Україну, внаслідок чого українські автоімпортери ініціювали боротьбу за повне скасування автомобільних спецмит. У 2014 році український ринок легкових автомобілів скоротився в 2,2 рази – до 97 тис. авто, а імпорт автомобілів в Україну скоротився більш ніж в 2 рази – до 146,5 тис.
Раніше «Публіцист» повідомляв, що в березні в Україні було продано найменшу кількість автомобілів за останні 15 років.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися