Для українських військових розробили костюм, який не бачать електронні прилади стеження і навіть супутник
Україна

Для українських військових розробили костюм, який не бачать електронні прилади стеження і навіть супутник

16 квітня 2015, 14:53
0
0
Сподобалось?
0

Комплект форми для українських військових, який захищає від будь-яких пристроїв електронного стеження, презентував голова громадської спілки «Слава Україні» Андрій Верлатий. Фактично – це «костюм-невидимка» для розвідників, який дозволяє підійти до ворога на відстань 20 метрів і виконати бойове завдання. За словами громадського діяча, секрет полягає у багатошаровості тканини.

Як повідомляє «Радіо Свобода», форма не обмежує рухів. Для пошиву була використана спеціальна зовнішня турецька тканина, просякнута спеціальними, захищаючими від вогню та розривів, речовинами. Через це костюм не перуть, для чистки використовується звичайний спрей для автосалонів, розповідає Верлатий.

«Технічно до костюму ще створені балаклава, рукавиці, бахали на черевики. Тому костюм в повному комплекті захищає нашого бійця від електронних пристроїв стеження», – наголошує голова спілки «Слава Україні».

Як стверджує Андрій Верлатий, європейський костюм такого типу коштує близько 2,5-3 тисяч доларів, при цьому український аналог обійдеться у 600 доларів. Крім того, українська форма має свої переваги: на відміну від європейської тканини, українську супутник не засікає, каже він.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися