Швейцарія почала процедуру повернення грошей «сім’ї» Януковича
Україна

Швейцарія почала процедуру повернення грошей «сім’ї» Януковича

17 квітня 2015, 11:37
0
0
Сподобалось?
0

Швейцарія задовольнила запит про надання правової допомоги Україні щодо заблокованих фінансових коштів, пов'язаних з режимом колишнього українського президента Віктора Януковича.

Про це повідомляє «Єворопейська правда».

«Федеральне відомство юстиції задовольнило прохання, що надійшло від канцелярії генерального прокурора України, про надання правової допомоги у справі заморожування активів, що належать високопоставленим представникам з оточення колишнього президента України Віктора Януковича, і видала ордер на вилучення банківських записів», – сказав представник відомства Фолко Галлі.

Галлі підкреслив, що відомство не володіє будь-якою інформацією про обсяг активів, які були заморожені. Це перший випадок, коли представники швейцарської юстиції винесли позитивне рішення за юридичним запитом у «справі Януковича».

Швейцарія була однією з перших країн, що заморозили активи колишнього президента України, а також 30 інших людей з його оточення.

На рахунках людей Януковича було принаймні 170 млн швейцарських франків (швейцарське видання Neue Zürcher Zeitung подає інші дані – від 100 млн до 160 млн франків). Тоді ж почалося розслідування щодо можливого відмивання грошей, здійсненого екс-президентом та його сином. Окрема справа проти Януковича і людей з його оточення ведеться в Женеві.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися