У Польщі на «Арені Люблін» фани вивісили банер: «Львів повернемо, бандерівців уб’ємо»
Україна

У Польщі на «Арені Люблін» фани вивісили банер: «Львів повернемо, бандерівців уб’ємо»

11 травня 2015, 09:59
0
0
Сподобалось?
0

Неприємний антиукраїнський випад зробили у Польщі. В рамках польсько-українського матчу з регбі у Любліні тамтешні фани вивісили агресивний банер з ультраправими закликами. Охорона вирішила не втручатися, оскільки їй пригрозили розправою, повідомляє «Газета виборча» (Польща). Та банер таки зняли. А Польща у матчі – програла!

Польська збірна з регбі не виступала у Любліні цілих 15 років. Матч Польща-Україна в рамках Кубку Націй розпочався у суботу о 18.00. Його на стадіоні дивилися кілька тисяч осіб, була телетрансляція. Невдовзі після початку поєдинку на одній з трибун група польських фанатів вивісила банер із написом «Львів повернемо, бандерівців уб'ємо» – польською і українською мовами. Такий вчинок не просто обурив, а стурбував багатьох вболівальників, у тому числі присутнього на матчі Кшиштофа Коморського, заступника глави Любліна. Він розпорядився зняти заклики до агресії. Однак охорона навіть не спробувала цього зробити, бо фани не пустили її до сектора, де вивісили ганебний банер. А «силового вирішення конфлікту» вирішили уникнути…

Тоді втрутилися «п'ять зденервованих фанаток». Вони спокійнісінько зайшли до проблемного сектору й зняли той компрометуючий банер! Кажуть, особи, які його повісили, були шоковані і не знали, що робити. Тож ніякого спротиву не чинили.

«Зустріч не увійде до історії як одна з приємних, не тільки через поразку поляків, а й через прикрий інцидент, до якого дійшло на трибунах», – підсумувала «Газета виборча».

Повідомляється, матч завершився з рахунком 20:17 на користь збірної України. Вітаємо наших спортсменів.

Джерело: «Газета Виборча» (Польща)


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися