Банкам дозволили не повертати депозити достроково
Україна

Банкам дозволили не повертати депозити достроково

14 травня 2015, 18:11
0
0
Сподобалось?
0

Верховна Рада України прийняла закон, згідно з яким банкам дозволено не повертати клієнтам вклади раніше встановленого терміну. За прийняття проекту №1195  проголосували 243 депутати.

Згідно із цим законом, клієнти, які підписали із банком строковий договір, не зможуть забрати гроші раніше встановленого договором строку, пише «Українська правда».

«За договором банківського строкового вкладу банк зобов'язаний видати вклад та нараховані проценти за цим вкладом із закінченням строку, визначеного у договорі банківського вкладу», – сказано у законі.

Клієнти банку матимуть право отримати вклади та нараховані по ним відсотки за строковим банківським договором по закінченню терміну дії договору. Дострокове ж повернення вкладу та нарахованих процентів за строковим вкладом можливе виключно у випадку, коли це передбачено умовами договору банківського строкового вкладу.

Цей законопроект стосуватиметься лише тих договорів, які будуть укладені після прийняття цього закону та набрання ним чинності.

Нагадаємо, українським законодавством передбачено два види договорів банківських вкладів: на вимогу та строковий. Але до вказаних змін було передбачено обов’язок банківських установ повертати будь-який вклад, в тому числі строковий, на першу вимогу вкладника – фізичної особи.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися