СБУ блокувала канал фінансування терористів через мережу «ВКонтакте»
Україна

СБУ блокувала канал фінансування терористів через мережу «ВКонтакте»

7 червня 2015, 13:14
0
0
Сподобалось?
0

Співробітники Служби безпеки у взаємодії з адміністрацією однієї з міжнародних платіжних систем блокували три електронних гаманці, відкриті для збору коштів на фінансування терористів з «ДНР» та «ЛНР». Реквізити електронних гаманців для переказу коштів на підтримку незаконних збройних формувань бойовиків співробітники спецслужби виявили у соціальній мережі «ВКонтакте» на аккаунті, який належить громадянину РФ, повідомляє прес-центр СБУ.

Після останнього блокування 17 гаманців спільники терористів зробили все, щоб не привертати зайву увагу СБУ та адміністрації системи до нових. На відміну від минулого разу гаманці не мали «гучних» назв. У російській соцмережі було викладено лише номери рахунків із закликами перерахувати гроші на підтримку «молодых республик». Як встановили співробітники СБУ, насправді кошти цілеспрямовано збиралися на фінансування терористичної діяльності, незаконних збройних формувань, залучення та оплати нових найманців для «ДНР» та «ЛНР».

У рамках налагодженої міжнародної взаємодії Служба безпеки України офіційно передала реквізити електронних гаманців адміністрації платіжної системи, яка моментально зупинила їх обслуговування.

СБУ й надалі реалізовуватиме комплекс заходів для виявлення та блокування всіх можливих каналів фінансування терористів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися