У Росії затвердили проекту мосту через Керченську протоку
Україна

У Росії затвердили проекту мосту через Керченську протоку

30 червня 2015, 12:21
0
0
Сподобалось?
0

У Росії затвердили план будівництва мосту в незаконно анексований Крим і готуються розпочати будівництво восени.

Про це пише «Українська правда» з посиланням на «РБК».

Так гендиректор Інституту «Гіпробудміст», який розробляв проект, Ілля Рутмана розповів, що почати будівництво готуються відразу після отримання схвалення російської «Головдержекспертизи».

Представник компанії «СГМ-Міст», яка є «дочкою» «Стройгазмонтажа» олігарха Аркадія Ротенберга, заявив, що міст можуть почати будувати вже у вересні.

В ході проектування концепція моста значно змінилася, розповів Рутман. Тепер перехід має складатися з паралельних автомобільної та залізничної секцій. На автомобільній секції дорога буде складатися з чотирьох смуг, по яких можна буде їхати зі швидкістю до 120 кілометрів на годину. Пропускна здатність траси - до 40 тисяч автомобілів на добу. Залізнична секція буде включати дві колії з максимальною швидкістю руху 160 кілометрів на годину.

Міст має починатися на Таманському півострові, пройде по 5-кілометровій дамбі, вийде на незаконно захоплену українську косу Тузла і перетне Керченську протоку, огинаючи мис Ак-Бурун з півночі. Планова довжина переходу – 19 кілометрів.

Щоб виконати завдання Володимира Путіна і побудувати міст до 2018 року, будівництво почнеться одночасно з шести ділянок.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися