«Азов» і «Донбас» вивели з Широкиного, на заміну увійшли погано озброєні морпіхи
Україна

«Азов» і «Донбас» вивели з Широкиного, на заміну увійшли погано озброєні морпіхи

28 липня 2015, 11:46
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні вночі підрозділи Національної гвардії, сформовані на основі добровольчих батальйонів, виведені із селища Широкине під Маріуполем. На заміну їм стали українські морські піхотинці.

Про це повідомив журналіст Андрій Цаплієнко.

«Добровольці, які у лютому вибили бойовиків з Широкиного і кілька місяців поспіль тримали оборону на приморських висотах, повністю вийшли з селища. Змінюючи один одного на «Маяку», на «Доміках», на флангах, «Донбас» з ротою правосеків і «Азов» утримували війну на підступах до Маріуполя і не пускали її в місто. А сьогодні, вперше з лютого, «Азов» не змінив «Донбасс». Замість добовольцев на блок-постах і на позиціях стали морпіхи. Начебто маріупольцям не збрехали, і в Широкиному залишилися українські військові. Але, на відміну від «Донбасу» і «Азова», вони ще жодного разу не були під артобстрілом. Встати б морпіхам-новачкам на позиціях плечем до плеча з «Донбасом» та й розібратися, що до чого в цьому непростому селищі», - розповів Цаплієнко у «Фейсбук».

Своїми враженнями від «ротації» поділилися й бійці-добровольці, які у важких боях утримували Широкине під постійними атаками ворога. Зокрема донбасівець Євген Шенвченко обурився побаченому. Він висміяв висловлювання Президента про «повністю укомплектовані технікою та озброєнням» підрозділи морської піхоти ВМФ ЗСУ.

«Я розповім громадськості, як і чим укомплектовано підрозділ, що прибув на лінію вогню для нашої зміни в Широкиному. Жодного тепловізора. На позиції одна рація. По чотири ріжка на бійця. Хлопці молоді і необстріляні, більшість з яких вперше опинилися на передовій. І це ще далеко не весь перелік «повністю укомплектованого» підрозділу – виходячи з певних міркувань я багато про що промовчав ...», – зазначив боєць «Донбасу».

Також Шевченко розповів, що нацгвардійці-добровольці поділилися з морпіхами усім, чим змогли.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися