Штурмом Іловайська підрозділи МВС намагалися реабілітуватися за здачу Ясинуватої
Україна

Штурмом Іловайська підрозділи МВС намагалися реабілітуватися за здачу Ясинуватої

22 серпня 2015, 03:01
0
1
Сподобалось?
1

Начальник Генштабу Віктор Муженко заявляє, що підрозділи МВС були направлені на штурм Іловайська за рішенням керівництва міністерства внутрішніх справ як реванш.

Про це Муженко розповів в інтерв'ю «Українській правді», розповідаючи про події в Іловайську минулого року.

«Іловайськ був спробою реваншу МВС після того, як вони не втримали Ясинувату», – сказав він.

«19-го серпня підрозділ 95-ї окремої аеромобільної бригади у взаємодії з 93-ю бригадою взяв цей населений пункт під контроль. Потім підрозділи МВС, які зайшли для заміни 95-ої бригади, самовільно залишили Ясинувату. Тому було прийнято рішення повторно Ясинувату не штурмувати, а довести до кінця питання по зачищенню Іловайська», – розповів Муженко.

«Залучення цих підрозділів – це було їхньою ініціативою, керівників МВС. Здавши Ясинувату, вони мали взяти Іловайськ», – додав він.

Водночас Муженко відмовився називати прізвище людини, яка виступала з такою ініціативою.

«Давайте не будемо говорити про особистості. Думаю, що в ході проведення слідства там доведуть, хто, коли, що і як ініціював, хто кому і які завдання ставив, як приймалися відповідні рішення. Це як раз, мабуть, і є предметом дослідження в ході проведення досудового слідства», – сказав він.

Муженко також розповів, що після початку обстрілу українських колон російськими військовими, на допомогу нашим бійцям були відправлені два літаки.

«Під час подій в Іловайську після слів Хомчака «По нас стріляють» було прийнято рішення про застосування авіації, льотчики здійснили штурмовку позицій російських військ. Це робила пара літаків Су-25», - розповів Муженко.

«Один був збитий, льотчик катапультувався. Другий виконав завдання. До того ж льотчики дали нам інформацію, де знаходяться російські позиції. І ми вже, використовуючи карту і наше бачення цієї ситуації і оцінку місцевості, нанесли туди вогневе ураження», – зазначив він.

Відповідаючи на питання, чому лише 26 серпня вони дізналися про вторгнення російських військ, якщо про це доповідали 24 серпня, Муженко пояснив:

«Перша доповідь про те, що з’явилися якісь підрозділи, але без знаків розпізнавання, з'явилася десь у другій половині дня 24 серпня. 25-го ми вже вели мову про те, що це російські підрозділи. А 26-го ми вже мали реальне підтвердження на південному фланзі АТО, що це дійсно російські підрозділи, тому що 10 військовослужбовців ЗС були захоплені в полон», – сказав він і додав, що потім були ще два військових РФ.

Їх під час виходу колон разом з українськими військовими розстріляла регулярна армія РФ.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися