Адміністрація Президента заговорить англійською
Україна

Адміністрація Президента заговорить англійською

17 вересня 2015, 17:02
0
0
Сподобалось?
0

Першою держустановою, працівники якої говоритимуть англійською, стане Адміністрація Президента України. Про це сьогодні, 17 вересня, на брифінгу повідомив заступник глави АПУ Дмитро Шимків, пише офіційний президентський сайт. Шимків зазначив, що Україна стала повноцінним гравцем на політичній та економічній світовій арені й це вимагає від державних інституцій якісно нового рівня комунікацій.

«Англійська давно є ключем до порозуміння зі світом. Без неї неможливо уявити сучасну державу», — сказав заступник глави АПУ, наголосивши на тому, що Президент, який сам не потребує перекладача на численних міжнародних зустрічах, усіляко сприяє вивченню іноземних мов. Зокрема, оголошено курс на підтримку Програми Go Global.

Глава АПУ Борис Ложкін підписав розпорядження, згідно з яким із 1 жовтня 2015 року володіння англійською мовою визначено обов’язковою вимогою при призначенні нових працівників на керівні посади в Адміністрації Президента.

Для співробітників, які вже працюють на керівних посадах, ця норма починає діяти з 1 січня 2017 року. Тобто в них буде час вивчити або вдосконалити свою англійську до необхідного рівня (що відповідає загальноєвропейським вимогам) у робочий час і цілком безкоштовно. До того ж для тих, хто володіє іноземною і надасть відповідний сертифікат, передбачається 10-відсоткова надбавка до зарплати, що повинно мотивувати персонал вивчати іноземні мови.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися