Порошенко: Чергової мобілізації не передбачається, натомість зростатиме кількість контрактників
Україна

Порошенко: Чергової мобілізації не передбачається, натомість зростатиме кількість контрактників

21 вересня 2015, 12:11
0
0
Сподобалось?
0

Президент заявляє, що найближчим часом нової мобілізації не планується, призов буде збережено, а кількість контрактників та їхнє грошове забезпечення — зростатиме, повідомляє сайт Міноборони.

«Якщо відбудеться загострення на фронті, мобілізація негайно буде оголошена. Якщо продовжуватиметься мирний процес, матимемо виведення іноземних військ із території України, повернення українського контролю над державним кордоном, ми зможемо зменшити обсяги мобілізації», — сказав глава держави в інтерв’ю українським телеканалам.

Президент зазначив, що вся безпекова вертикаль влади сьогодні веде жорстку боротьбу за збереження режиму припинення вогню. «Це найцінніше здобуття за півтора року мого президентства, бо ніхто не вірив у те, що вдасться зберегти припинення вогню. Це стало результатом унікального поєднання зусиль українських Збройних сил і дипломатів, які забезпечили, що, нарешті, не гинуть українці на фронті», — зауважив Порошенко.

За словами Президента, контрактна складова українського війська зростатиме. У держбюджеті необхідно передбачити зростання грошового забезпечення українського воїна. Коли український контрактник отримуватиме 6-7 тис. грн, якість українського війська, тих, хто піде захищати зі зброєю в руках Україну, підвищуватиметься, відзначив Президент.

Глава держави наголосив, що відмовлятися від призову держава не буде. Призовників гарантовано не направлятимуть до зони АТО, а вік тих, хто підлягає призову, збільшать із 18 до 20 років. «Це має бути вже сформована особистість, яка протягом року, а може, й менше навчиться військовій справі, для того, щоб, якщо виникне необхідність захистити зі зброєю в руках Батьківщину, ця людина була здатна, навчена, натренована, обстріляна», — сказав Президент.

Президент повідомив, що цього тижня підписав закон про зміни до Держбюджету на 2015 рік, у якому вдалося знайти кошти на додаткове фінансування ЗСУ. «Це те, що ми накопичили в результаті ефективного наведення порядку, додаткових майже 20 млрд грн, із яких 10 млрд пішло на підвищення соцстандартів, але, ключове, — мільярди гривень додатково пішли на збільшення обороноздатності», — повідомив глава держави. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися