Сили АТО продовжують відведення зброї, незважаючи на обстріл із ПТУРу
Україна

Сили АТО продовжують відведення зброї, незважаючи на обстріл із ПТУРу

8 жовтня 2015, 17:12
0
0
Сподобалось?
0

У результаті вчорашнього обстрілу з ПТУРу опорного пункту сил АТО в Луганській області був поранений один боєць Збройних сил України й троє військовослужбовців Державної спеціальної служби транспорту. Про це повідомив на брифінгу речник Адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, про інцидент оперативно проінформували представників місії ОБСЄ та Спільного центру контролю і координації. Вони прибули на місце інциденту і виявили там проводи управління й уламки протитанкової керованої ракети.

«Через те, що сталася ця зухвала провокація, було терміново скликано засідання тристоронньої контактної групи для обговорення цього інциденту і вироблення практичних заходів, щоб вона не повторилася надалі. Що стосується відводу озброєнь, то на сьогодні процес відведення триває», — зазначив спікер АТО.

Сьогодні з участю представників ОБСЄ відбувається верифікація відведених озброєнь на майданчиках, де вони зберігаються. «Якщо буде прийнято рішення продовжувати відведення озброєння — це залежатиме від сьогоднішнього рішення тристоронньої контактної групи, — відведення триватиме відповідно до графіка, складеного у Генеральному штабі Збройних сил України», — додав Лисенко.

Вчорашній інцидент штаб АТО кваліфікував як провокацію, що не мала «масового наступального характеру». «Це був обстріл, на жаль, постраждали наші військовослужбовці, але поки не прийнято рішення про припинення виконання Мінських домовленостей. Цей інцидент розглядатимуть на найвищих рівнях, і ми будемо домагатися, щоб такі інциденти більше не відбувалися», — підкреслив спікер АТО.

На інших ділянках фронту вчора було спокійно, режим тиші дотримувався. Польотів безпілотників над зоною АТО зафіксовано не було. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися