Солідне американське видання The New York Times спростувало брехливу російську версію про збитий МН17
Україна

Солідне американське видання The New York Times спростувало брехливу російську версію про збитий МН17

16 жовтня 2015, 13:23
0
0
Сподобалось?
0

«Після вичерпного 15-місячного розслідування Рада безпеки Нідерландів (СБН) підтвердила у вівторок те, про що давно знали або підозрювали практично всі, — що борт MH17 Malaysia Airlines був збитий над Східною Україною 17 липня 2014 року виготовленою в Росії зенітною ракетою «Бук», — пише редакція The New York Times.

Навіть Росії, яка протягом майже всіх цих 15 місяців продукувала всілякі неправдоподібні теорії, що покладали провину за катастрофу на Україну, довелося визнати, що сталося саме це, йдеться в статті, повідомляє група «Інформаційний спротив».

«Але тепер вона стверджує, що фатальна ракета була застарілою моделлю, яку вже не використовують російські збройні сили, і що її було запущено з території, підконтрольної українському уряду», — пише авторитетна газета.

«Одна ключова деталь у голландському звіті спростовує альтернативну російську версію», — зазначають автори публікації. Йдеться про шрапнель у формі метелика, якої, за твердженням виробника зенітно-ракетного комплексу «Бук», «Алмаз-Антея», не було виявлено ​​на місці катастрофи. «Але насправді, за заявою СБН, були знайдені осколки саме такої форми, зокрема в тілах кількох членів екіпажу», — йдеться в статті.

«На тлі російської безсовісної брехні заслуговують похвали голландці, що втратили найбільше людей у результаті цієї трагедії, за ретельність і повноту їхнього розслідування. Кримінальне розслідування має бути таким же прозорим і незалежним, як би Кремль не намагався зірвати його або завести в глухий кут», — пишуть журналісти.

Як повідомляла група ІС раніше, в РФ заявили, що Boeing 777 Малайзійських авіаліній був збитий українськими військовими, оскільки бойовики в нього не влучили. 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися