На Херсонщині обстріляли електроопори з лінією на Крим — постачання електроенергії на півострів обмежене
Україна

На Херсонщині обстріляли електроопори з лінією на Крим — постачання електроенергії на півострів обмежене

20 листопада 2015, 17:29
1
0
Сподобалось?
0

20 листопада о 4 год. 28 хв. на пульт диспетчера ДП «НЕК «Укренерго» надійшов сигнал про відключення лінії ПЛ-330 кВ Мелітополь – Джанкой, а о 4 год. 29 хв. - ПЛ-220 кВ Каховка – Титан. Обидві повітряні лінії відключились внаслідок спрацювання системи релейного захисту, спроба повторного включення – неуспішна.

До диспетчерської служби надійшла інформація про підрив опори лінії електропередач поблизу селища Атамань Геничеського району Херсонської області.

Про це повідомляє «Укренерго».

«На місце події терміново виїхали спеціалісти Південної енергосистеми. Внаслідок обходу працівниками ДП «НЕК «Укренерго» та органів внутрішніх справ виявлені наступні пошкодження:

падіння опори ПЛ-330 кВ Мелітополь – Джанкой на відстані126 км від ПС Мелітополь;

падіння опори ПЛ-220 кВ Каховка - Титан на відстані 45 км від ПС Каховка;

пошкодження на ЛЕП, які знаходяться в одному коридорі з ПЛ-220 кВ Каховка – Титан на відстані 45 км від ПС Каховка, а саме: тріщина на стійці залізобетонної опори на ПЛ-330 кВ Каховська – Островська, та пошкодження металевої опори на ПЛ-330 кВ Каховська – Джанкой.

​Характер пошкоджень свідчить про те, що вони сталися внаслідок обстрілу або застосування вибухових речовин», – йдеться у повідомленні.

Наразі енергозабезпечення АР Крим здійснюється по ПЛ 330 кВ Каховська – Островська та ПЛ-330 кВ Каховська – Джанкой в обсязі до 650 МВт потужності при потребі Криму 900-950 МВт. На обох лініях є критичні пошкодження, що можуть призвести до виходу їх із ладу (наприклад, внаслідок несприятливих погодних умов – сильних поривів вітру). Це призведе до повного відключення Криму та суттєвого зниження надійності енергопостачання Херсонської та Миколаївської областей, що живляться від ПС «Каховська».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Ундеркрюкер
    Ундеркрюкер

    Автору- робіть правильні заголовки, по люди подумають що Ви бовдур.

    21 листопада 2015, 11:19
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися