Україна

Гіркін боїться за своє життя, бо «надто багато знає»

26 січня 2016, 08:31
0
0
Сподобалось?
0

Колишній ватажок бойовиків «ДНР» Ігор Гіркін (Стрєлков) розповів про те, як віддавав накази страчувати людей, і що не доживе до трибуналу, оскільки надто багато знає про злочини терористів на Донбасі. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на «Комсомольскую правду».

«Мене абсолютно не хвилює міжнародне право, бо це інструмент в руках переможців. Якщо ми будемо переможені — ну, що ж, значить, до мене будуть застосовані норми цього права. Я глибоко впевнений, що до трибуналу не доїду, по-перше, оскільки, як кажуть у відомому фільмі, я занадто багато знаю. А по-друге, я спробую зробити все, щоб цього не сталося», — пояснив свою позицію Гіркін.

Він також розповів про те, як віддавав накази страчувати людей на захопленій терористами території.

«У нас діяв військовий суд, і було введено законодавство 1941 року. На підставі цього законодавства ми здійснювали суди, розстрілювали. Всього було розстріляно за час мого перебування в Слов'янську чотири особи», — сказав екс-лідер бойовиків.

При цьому він визнав, що конфлікт на Донбасі був спровокований підконтрольними йому бандитами. «Перші постріли, нехай і в повітря, були з боку повсталих, вироблені нашим загоном», — сказав терорист. За словами Гіркіна, подальшу долю «ЛНР» і «ДНР» вирішують в Кремлі. Він також зазначив, що створення так званих самопроголошених «республік» не відповідало інтересам місцевого населення і було продиктовано «імперськими амбіціями».

«Якщо Москва зможе підтримати ці республіки, якщо вони не будуть здані назад до складу України, то з часом вони будуть об'єднуватися і рано чи пізно увійдуть до складу Росії. Все починалося тільки під російськими прапорами, і створення цих «псевдодержав» по цілому ряду параметрів не відповідало і не відповідає інтересам населення», — заявив Гіркін.
Джерело: Високий замок


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися