Здався: Абромавічус проситься у відставку
Україна

Здався: Абромавічус проситься у відставку

3 лютого 2016, 14:07
0
0
Сподобалось?
0

За словами глави Мінекономіки, він більше не бажає «бути ширмою для відвертої корупції».

«Я частиною цього дерибану не буду», — заявив сьогодні, 3 лютого, міністр економіки Айварас Абромавічус на брифінгу і попросив депутатів Верховної Ради скласти з нього повноваження глави відомства якомога швидше.

Причиною такого рішення називає протидію реформам, які проводить його команда. Як зазначив легіонер уряду Яценюка, вони активно блокуються. «Більше того, — каже міністр, — робиться все, щоб паралізувати нашу роботу — від несподіваного зняття охорони до нав’язування сумнівних особистостей, зокрема, на ключові посади в держпідприємствах». Як висловився Абромавічус, «їздити в Давос, щоб розповідати про успіхи, у той час як за спиною вирішуються питання в інтересах окремих людей», він не бажає. Такі слова чиновника наводить сайт 112.ua.

«Ці люди мають імена. І одне з цих імен я вам зараз озвучу. Це Ігор Кононенко», — додав міністр.

Прозвучали і конкретні звинувачення на адресу керівництва фракції «Блоку Петра Порошенка» в Раді, яке, зі слів Абромавічуса, втручається в роботу Мінекономіки, вводячи туди своїх протеже для контролю над держактивами.

Зі свого боку в пропрезидентській фракції напередодні прозвучали власні пропозиції про відставку керівника міністерства, а також глави МВС Арсена Авакова та міністра культури В’ячеслава Кириленка.

Все це відбулося на тлі затяжного конфлікту Абромавічуса з українським мільярдером і екс-губернатором Дніпропетровської області Ігорем Коломойським. У травні минулого року олігарх дозволив собі різкі висловлювання на адресу запрошеного з Литви міністра, назвавши його мавпою і звинувативши в некомпетентності.

Нагадаємо, запрошений як іноземний експерт з Литви Айварас Абромавічус у грудні 2014-го отримав українське громадянство й увійшов до уряду Арсенія Яценюка. У грудні минулого року він оголосив, що українська економіка ввійшла у фазу відновлення.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися